Fransa'ya Doğrudan Yabancı Yatırım Yüzde 8 Arttı - Son Dakika
Güncel

Fransa'ya Doğrudan Yabancı Yatırım Yüzde 8 Arttı

Fransa'ya 2014 yılında gerçekleşen doğrudan yabancı yatırımın geçen seneye göre yüzde 8 arttığı bildirildi.

16.03.2015 14:36

Fransa'ya 2014 yılında gerçekleşen doğrudan yabancı yatırımın geçen seneye göre yüzde 8 arttığı bildirildi.

Fransa'nın resmi yatırım teşvik ajansı Business France'ın raporuna göre 2014'te ülkeye doğrudan yabancı yatırım 2013 yılına göre yüzde 8 arttı. Ajansın raporuna göre Fransa'ya 10'dan fazla maaşlı çalışan bulunduran yabancı şirketlerden 2014'te toplam 740 yatırım projesi hayata geçirildi.

Bünyesinde 10 kişiden daha az çalışanı olan şirketlerin gerçekleştirdiği yatırım projesi sayısı ise 1014'ü buldu. Yatırımlarla 2014'te 20 bin 300 kişilik istihdam sağlandı.

Ülkede yabancı yatırım projelerinin yüzde 30'unu üretim sektörü oluştururken, araştırma, kalkınma, mühendislik ve tasarım alanları yabancı yatırımda yüzde 9'ar pay sahibi oldu.

Fransa'ya 2014'te doğrudan yabancı yatırımların yüzde 61'i AB ülkelerinden gelirken, yüzde 22'si Kuzey Amerika'dan, yüzde 12'si ise Asya'dan geldi. Rapora göre Amerika'dan gelen yatırımlar 2013 yılına göre yüzde 7 oranında arttı. Ülkeye yönelik yabancı yatırımlar 3 yıldır artış kaydetmemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'ya Doğrudan Yabancı Yatırım Yüzde 8 Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement