Fransız Polisi, Uyuşturucu Tüccarlarının Paralarını Çalan 7 Gümrük Görevlisini Yakaladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fransız Polisi, Uyuşturucu Tüccarlarının Paralarını Çalan 7 Gümrük Görevlisini Yakaladı

25.06.2012 17:24

Fransız polisi, Paris'in Roissy havaalanında, yurt dışından gelen ve uyuşturucu tüccarlarına ait olduğu saptanan nakit paraları çalan 7 gümrük görevlisini gözaltına aldı.

Fransız polisi, Paris'in Roissy havaalanında, yurt dışından gelen ve uyuşturucu tüccarlarına ait olduğu saptanan nakit paraları çalan 7 gümrük görevlisini gözaltına aldı.

Gümrük görevlileri, "organize suç" ve "kara para aklama" suçlarından yargılanacak.

Uzun süredir şüpheli gümrük memurlarını izleyen Fransız polisi, Antil adalarından uyuşturucu trafiği satışından gelen ve içerisinde 640 bin Avro nakit para bulunan valizi çalan gümrük görevlilerine suç üstü yaptı.

Yapılan araştırma sonucu, gümrük görevlilerinin yurt dışında Andora'daki banka hesaplarında 5 milyon Avro yattığını da tespit etti. Tutuklanan gümrük görevlilerinin evlerine yapılan baskında ise 157 bin Avro nakit para ele geçirildi.

Fransız basını, yakalanan kişilerin, uyuşturucu tüccarlarıyla birlikte işbirliği içinde olduklarına dair şu ana kadar somut bilgiye ulaşılamadığı, ancak soruşturmanın kapsamlı bir şekilde sürdüğünü yazdı.

Gümrük görevlilerinin, şüpheli valizlerin içinde ne olduğunu denetleyen özel birimde görev yaptığı bildirildi.

Muhabir: Paris

Yayıncı: Ömür Üzelce - PARİS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransız Polisi, Uyuşturucu Tüccarlarının Paralarını Çalan 7 Gümrük Görevlisini Yakaladı - Son Dakika


Advertisement