Galata Mevlevihanesinden Eşsiz Bir Sema Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Galata Mevlevihanesinden Eşsiz Bir Sema Gösterisi

Galata Mevlevihanesinden Eşsiz Bir Sema Gösterisi

Bandırma Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ramazan Eğlenceleri birinci gün yapılan ilk iftarın ardından start aldı.

11.07.2013 01:41

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikler ilk olarak Ramazan maskotları Hacıvat ile Karagöz'ün çocuklarla oynadığı birbirinden eğlenceli oyunlarla başladı. Ardından Uluslararası Rumi Mevlevi Müziği konseriyle devam eden Ramazan Etkinlikleri Programı çocuklar için hazırlanan yarışmalar, kukla şov ve sihirbaz gösterileriyle izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Teravi Namazının hemen arından Uluslararası Rumi Mevlevi Müziği Topluluğu bilinen adıyla Galata Mevlevihanesi, bu kez Sema Topluluğuyla birlikte sahne alarak Cumhuriyet Meydanında bulunan vatandaşlarımıza eşsiz bir sema gösteri gerçekleştirdi.

Gösterinin ardından Galata Mevlevihanesine gecenin anısına bir plaket takdim eden Belediye Başkanı Sedat Pekel, Ramazan Ayı ve düzenlenen etkinliklerle ilgili yaptığı konuşmada Cumhuriyet Meydanında bugüne dek birçok heyecanı ve coşkunun yaşandığını belirterek ama bugün yaşanan Ramazan Ayının ruhunu ve güzelliğini paylaşmanın ayrı bir keyif olduğunu söyledi.

Pekel: "11 ayın sultanı Ramazan Ayının bu ilk günü iftarın hemen ardından çocuklarımıza yönelik onları hem eğlendiren hem de düşündüren bu kutsal ayın özüne ve anlamına uygun programlarla başladı. Programın son bölümünde sahne alan Galata Mevlevihanesi bizlere müzik ziyafetiyle birlikte eşsiz bir sema gösterisi sundular. Gerçekten muhteşem bir gösteri oldu. Onları yürekten kutluyorum. Elbette bu Ramazanın başlangıcı. İnanıyorum ki bu 30 günü siz değerli halkımızla dolu dolu hep birlikte yaşayacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Galata Mevlevihanesinden Eşsiz Bir Sema Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement