Garanti Bankası İlk Çeyrekte 1 Milyar 181 Milyon Net Kar Elde Etti - Son Dakika
Güncel

Garanti Bankası İlk Çeyrekte 1 Milyar 181 Milyon Net Kar Elde Etti

Garanti Bankası 2013 yılı ilk çeyrekte 185,8 milyar aktif büyüklüğüyle 1 milyar 181 milyon net kara ulaştı."Kaynaklarımızı etkin kullanarak, yenilikçiliği hayatımızın merkezine koyarak, doğru öngörülerle, güçlü, sağlıklı ve sürdürülebilir bir"...

25.04.2013 15:54

Garanti Bankası 2013 yılı ilk çeyrekte 185,8 milyar aktif büyüklüğüyle 1 milyar 181 milyon net kara ulaştı.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, konuya ilişkin açıklamasında,

"Kaynaklarımızı etkin kullanarak, yenilikçiliği hayatımızın merkezine koyarak, doğru öngörülerle, güçlü, sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde büyüyoruz" dedi.

Şube sayılarını 950'nin üzerine taşıdıklarını ve üstün teknolojileriyle, müşterilerinin finansal ve sosyal tüm ağlarına dahil olarak bütünsel bir çözüm ortağı haline geldiklerini belirten Özen, müşterileri dinleyerek bankacılık deneyimlerini bu doğrultuda şekillendirirken, ekonomiye desteklerini hız kesmeden sürdürdüklerini ifade etti.

Özen, Garanti'nin global platformlardaki varlığını daha da güçlendirdiğini belirterek, "İlk çeyrekte, EMEA Finance tarafından 'Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi Proje Finansmanı Kuruluşu', Global Finance tarafından ise 'Türkiye'nin En İyi Bankası' ödüllerine layık görülmek bizleri yüreklendirdi. Yetkin insan kaynağımız ve sürekli gelişen teknolojik altyapımızla her alanda fark yaratacak çözümler üretmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Garanti Bankası olarak, tüm paydaşlarına ve topluma sürekli değer katmayı amaçladıklarını ifade eden Özen, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilirlik alanında yıllardır gerçekleştirdiğimiz yoğun çalışmaların sonucunda oluşturduğumuz ilk kapsamlı sürdürülebilirlik raporuyla, Küresel Raporlama İnisiyatifi tarafından A notuna layık görülen ilk Türk Bankası olduk.

Bu gelişme, sürdürülebilirlik konusunda bankamızın istenilen şeffaflık düzeyine ulaştığını gösteriyor. Önümüzdeki dönemde de, aynı hassasiyetle, gelecek kuşakların ihtiyacını gözeten kararlar alarak, sürdürülebilir bir gelecek için üzerimize düşeni yapaya devam edeceğiz."

-Toplam mevduat 104 milyar 828 milyon 549 bin liraya ulaştı-

Verilen bilgiye göre, Garanti Bankası'nın net karı 1 milyar 180 milyon 855 bin lira oldu. Yasal mevzuat ve uluslararası uygulamalar doğrultusunda, vergi karşılıkları, kredi ve diğer karşılıklar dahil, toplam 947,6 milyon lira karşılık ayrıldı. Aktif büyüklük 2012 yılı sonuna göre yüzde 3,3 artarak 185,8 milyar lira seviyesine ulaştı. 31 Mart 2013 itibarıyla aktif karlılık yüzde 2,9 seviyesine yükseldi.

Özkaynaklar 2012 yılı sonuna göre yüzde 4,3'lük artışla 22,6 milyar lira seviyesine ulaştı. 31 Mart 2013 itibarıyla özkaynak karlılığı yüzde 23,8 seviyesine yükseldi. Nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla reel ekonomiye yapılan destek yüzde 4,2 artarak 129 milyar 162 milyon 257 bin liraya ulaştı.

Türk lirası kredilerin pazar payı yüzde 10,9'a yükselirken, yabancı para

(YP) kredilerin pazar payı ise yüzde 18,2 seviyesinde gerçekleşti. Toplam mevduat yüzde 7,2 artarak 104 milyar 828 milyon 549 bin liraya ulaşırken, müşteri mevduatı pazar payı yüzde 12,3'e yükseldi. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Garanti Bankası İlk Çeyrekte 1 Milyar 181 Milyon Net Kar Elde Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement