"Gassal" Özel Gösterim! - Son Dakika
Güncel

"Gassal" Özel Gösterim!

"Gassal" Özel Gösterim!

Ana kadrosunun başında dört kadının olduğu Gassal hem ekibiyle hem de konusuyla tam bir kadın filmi.

30.05.2012 16:34

Avrupa'nın en önemli kısa film festivallerinden olan Detmold Uluslararası Film Festivali resmi programında gösterilecek olan "Gassal" Garaj İstanbul'da seyirciyle buluşuyor…

Genç yönetmen Merve İnce'nin ilk yönetmenlik tecrübesi 'Gassal' 5 Haziran günü Garaj İstanbul'da gerçekleştirilecek özel bir gösterimle seyirciyle buluşuyor!

İlk filmini çeken Merve İnce'nin yazıp yönettiği filmin, yapımcılığını Melis Berkman üstlendi. Filmin baş karakteri olan Gassal'ı, Almanya ve Türkiye'de pek çok başarılı yapımda rol alan ve Fatih Akın'ın Yaşamın Kıyısında filmiyle uluslararası arenada da ses getiren Nursel Köse canladırıyor. Filmin görüntü yönetmeniyse Türkiye'de bu mesleğin bir kadın olarak öncüsü addedilen Deniz Eyüboğlu…

Kalabalık bir ekip tarafından uzun emeklerle çekilen ve profesyonel yapım kadrosuyla dikkat çeken Gassal 5 haziran günü gerçekleşecek ilk gösteriminin ardından yurt dışında uzun bır festival yolculuğuna başlayacak. Film bu gösterimin ardından Avrupa'nın en önemli kısa film festivallerinden olan Detmold Uluslararası Film Festivali resmi programında gösterilecek.

Gassal uğradığı tecavüz sonucu bir kız çocuk sahibi olan, sonrasın da ise kendini kızına ve tanrıya adayan Demet'in dramanı ve içinde yaşadığı gerilimi anlatıyor. Demet karakteri sahip olduğu çizgi ile Türk sinemasında yer alan kalıplaşmış "kadın" karakterlerinden farklı bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Gassal' Özel Gösterim! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement