Gaziantep'te Güvercin Festivali - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Güvercin Festivali

Gaziantep\'te Güvercin Festivali

Nizip'te düzenlenen "1. Türkiye Filo Güvercin Festivali"nde 19 ırktan güvercin görücüye çıktı.

12.02.2018 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nizip'te düzenlenen "1. Türkiye Filo Güvercin Festivali"nde 19 ırktan güvercin görücüye çıktı.

Nizip Güvercin Severler Derneği tarafından ilçe merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen festivalde, Türkiye'nin farklı illerinden gelen vatandaşlar, güvercinlerini yarıştırdı.

"Zırhlı Şami", "Kara Müsevet", "ispir", "Göğ Nakışlı" ve "Sarı Müverdi' cinslerinin de aralarında yer aldığı 19 ırktan 400 güvercin düzenlenen festivalle yarışmaya katıldı.

Yarışmada juri heyeti, kuşları renk, kuyruk ve gagalarının düzgünlüğü, ayak yapısı gibi fiziki özelliklerine göre değerlendirdi.

Yarışmanın sonunda birinci, ikinci ve üçüncü olan güvercin sahiplerine kupa ve güvercinleri altın küpe ile ödüllendirilirken dördüncü ve beşinci olanlara da plaket verildi.

Nizip Güvercin Severler Derneği Başkanı Mehmet Özaslan, düzenlenen festivalle güvercin severleri buluşturduklarını söyledi.

Dereceye giren güvercinlerin farklı illerden gelen 7 jüri üyesince belirlendiğini ifade eden Özaslan, "Festivalimize Türkiye'nin her bölgesinden güvercin meraklıları katıldı. Amacımız güvercin severleri bir araya getirmek ve çok önem verdikleri güvercinleri görücüye çıkarmaktır. Bunu da en iyi şekilde yaptığımıza inanıyor katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Güvercin Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement