Gaziantepli Engelli Basketbolcular Polis Okulu Öğrencileriyle Maç Yaptı - Son Dakika
Güncel

Gaziantepli Engelli Basketbolcular Polis Okulu Öğrencileriyle Maç Yaptı

Gaziantepli Engelli Basketbolcular Polis Okulu Öğrencileriyle Maç Yaptı

Eyyüp BURUN GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı maç yaptı.

15.05.2013 17:14

Eyyüp BURUN GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı maç yaptı. Maçın ilk periyodunda koşarak oynayan polis okulu öğrencileri, ikinci periyodu tekerlekli sandalye üzerinde oynadı. Öğrenci polisler, mağlup oldukları maçın ardından engelli basketbolculara baklava ikram etti.

Engelliler Haftası nedeniyle Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu Basketbol takımı ile Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı karşılaştı. Polis Okulu spor salonunda düzenlenen maça, Polis Meslek Yüksekokulu Müdür Osman Metli, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Kalender ile polis okulunda görevli şube müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Maç öncesi konuşan Bedensel Engelliler Federasyonu üyesi Hulusi Kalander, tekerlekli sandalye basketbol takımının ilk defa kalabalık seyirci önünde maç yaptığını söyledi. Engelli insanlara acıyarak bakılmaması gerektiğini belirten Kalander, Her engelli bir insandır ve onların da duygusu var, ayrıca birer potansiyel suçludur. Onlar da hata yapabilir, suç işleyebilir. Bugün burada yapılacak karşılaşma, bir spor müsabakasından çok engelli insanların neler yapabileceğini gösterecektir. Bizim takımımız şu anda bütün uzuvları ve duyuları sağlam insanlarla aynı sahada, aynı potada mücadele verecekler dedi.

Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Osman Metli ise polis adaylarına şefkatli olmaları konusunda öğüt verdi. Metli, polislerin son zamanlarda biber gazı ve copla anıldığını söyleyerek bunu değiştirmek için farklı projeler yaptıklarını belirterek, Polis okulu arama kurtarma ekibi kuruyoruz. Bunu yapmamızdaki asıl amaç, gazıyla, copuyla, suyuyla öne çıkan polisin sanılanın aksine iyi şeyler de yaptığını göstermek. Polis toprak gibi olmalıdır, şefkatini elden bırakmamalıdır. Toprak nasıl ki her verileni iyi kötü demeden içine alıyor ve güzel fidanlar ortaya çıkartıyor. Sizde, size hücumda etseler, tükürseler de toprak gibi içinize çekip oradan güzel fidanlar ortaya çıkarmalısınız diye konuştu.

Konuşmaların ardından başlayan maçın ilk periyodu ayakta oynayan polis okulu öğrencilerinin 20'ye 1 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci periyot ise eşit şartlar sağlanması için öğrenci polisler tekerlekli sandalyeye oturarak oynadığı karşılaşma engelli basketbolcuların 31-30 üstünlüğü ile sona erdi.

Maç sonunda her iki takım oyuncuları birlikte baklava yedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantepli Engelli Basketbolcular Polis Okulu Öğrencileriyle Maç Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement