Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Global Biking Initiative-Küresel Bisiklet Girişimi (GBI) turunun 7 gün süren maratonu tamamlanırken, Türkiye'den katılan 10 kişilik ekip "Düşler Akademisi" için pedal çevirdi.
Vodafone'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Vodafone Grubu ana sponsorluğunda bu yıl altıncısı gerçekleştirilip 7 gün süren GBI turu, Paris'te başlayıp Düsseldorf'ta bitti. Dünyada 21 ülkeden 400 bisikletçinin katıldığı, engellilerin düşlerini gerçekleştirmesi için bağış toplamayı amaçlayan GBI'a bu yıl Türkiye'den toplam 10 kişilik bir takım katıldı.
Açıklamada, "Teknoloji Hayatın Hizmetinde" vizyonu doğrultusunda, engellilerin sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedefleyen Vodafone Türkiye çalışanlarının da bu yıl üçüncü kez katıldıkları turda 750 kilometrelik parkuru başarıyla tamamladıkları belirtilirken, takımın topladığı 3 bin avro tutarındaki fonun, Türkiye Vodafone Vakfı'nın engelli bireylerin hayallerini gerçekleştirmeleri için hayata geçirdiği "Düşler Akademisi"ne bağışlandığı bilgisi verildi.,
Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
"Sporla sosyal sorumluluk anlayışını birleştiren GBI, yakından takip ettiğimiz, küresel çapta örnek bir sosyal sorumluluk projesi. Vodafone sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte, bisiklete ve sosyal sorumluluğa gönül veren katılımcılarımız her yıl belirledikleri sosyal sorumluluk projesine ya da seçtikleri hayır kurumuna destek oluyorlar. Engelli bireylerin hayallerini gerçekleştirmesi için bu zorlu turu gerçekleştiren tüm katılımcıları tebrik ediyor, bu sorumluluk bilincinin daha da yaygınlaşmasını temenni ediyorum."
Geçen yıl 18 ülkeden katılımcılar 210 bin avro topladı
Açıklamada yer alan bilgilere göre, Vodafone Grubu çalışanlarının öncülük ettiği ve bu yıl Vodafone'un sponsor olduğu bir sosyal sorumluluk projesi olan GBI etkinliğine her yıl 400'e yakın bisikletsever katılıyor. Her ülkede bir hayır kurumu belirleniyor ve her katılımcı belirlenen bu hayır kurumu için en az 250 avro fon topluyor. GBI 2012'de 18 ülkenin katılımıyla toplanan fonlar 210 bin avroyu buldu. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › Gbı Turunda Türkiye Takımı 'Düşler Akademisi' İçin Pedal Çevirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?