Gebze Gazi Uğur'un Vücudunda Unutulan Sekizinci Mermi 4 Yıl Sonra Çıkarıldı - Son Dakika
Güncel

Gebze Gazi Uğur'un Vücudunda Unutulan Sekizinci Mermi 4 Yıl Sonra Çıkarıldı

Gebze Gazi Uğur\'un Vücudunda Unutulan Sekizinci Mermi 4 Yıl Sonra Çıkarıldı

Van'ın Saray ilçesine bağlı Örenburç Köyü yakınlarında 26 Haziran 2011'de bölücü terör örgütü tarafından otomatik silahlarla açılan ateş sonucu 1 astsubayın şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı olayda vücuduna 8 mermi isabet eden Darıcalı Uğur Özkan'ın vücudunda bir mermi unutulduğu 4 yıl sonra ortaya çıktı.

25.03.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Saray ilçesine bağlı Örenburç Köyü yakınlarında 26 Haziran 2011'de bölücü terör örgütü tarafından otomatik silahlarla açılan ateş sonucu 1 astsubayın şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı olayda vücuduna 8 mermi isabet eden Darıcalı Uğur Özkan'ın vücudunda bir mermi unutulduğu 4 yıl sonra ortaya çıktı. Yeniden ameliyat masasına yatan gazi erin sol ayak baldırındaki mermi çıkarıldı. Saldırına yaralanan 3 askerden birisi olan Darıcalı Uğur Özkan Van Askeri Hastanesi'nde birçok ameliyat geçirdi. Vücuduna saplanan mermilerden 7'sı çıkarıldı ve sağlığına kavuştu. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen sol ayak baldırındaki ağrıların geçmemesi üzerine Gebze Medikal Park Hastanesi'ne giderek muayene oldu. Yapılan kontrollerde şikayetçi olduğu yerde bir mermi çekirdeği olduğu tesbit edildi. Gazi er Uğur Özkan, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Önder Kılıçaslan'ın da yakın ilgisiyle burada amaliyat oldu ve mermi çekirdeği çıkarıldı.

Başından geçen olayı anlatan Gazi Uğur Özkan, 26 Haziran 2011 tarihinde görev dönüşü Saray ilçesine bağlı Örenburç Köyü yakınlarında araçlarının teröristlerce pusuya düşürülüp çapraz ateşe maruz kaldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Çıkan çatışma sonunda bir assubayımız şehit olurken ben ve 2 arkadaşımda ağır şekilde yaralandık. Yaralı olarak kurtulduğumuz bu çatışmadan sonra bizi hemen Van Askeri Hastanesi'ne götürdüler ve burada tedavi altına aldılar. Yapılan ameliyatlar neticesinde vücuduma isabet eden 7 mermi çıkarıldı ve 1 aylık erken terhis oldum. Terhis olduktan sonra tedavime de İstanbul GATA'da uzun süre devam ettim. Ara sırada ağrılarım oldukça hastaneye gidiyordum. Bundan 7 ay önce evlendim. 3-4 ay önce de sol ayağımın baldırında ağrılarım arttı ve şişmeye başlayınca eşim Ayşe'nin baskıları sonucu ilk önce Darıca Farabi Hastanesi'ne gittim. Burada ki doktora şikayetimi anlatınca, bana ayağında yağ bezesi var onun için baldırın şiş önemli değil deyip beni eve gönderdi. Birkaç gün sonra ağrılarım daha da arttı. Annem, Babamın lsrarı sonucu Gebze Medikal Park Hastanesi'ne geldim. Burada yapılan tetikler sonucu sol ayağımda bir kurşun olduğu farkına varıldı. Hemen beni ameliyata aldılar ve sol baldırımdaki çatışmadan kalan 8 mermi de çıkarılmış oldu."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gebze Gazi Uğur'un Vücudunda Unutulan Sekizinci Mermi 4 Yıl Sonra Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement