Geleceğin Çevreci Mucitlerine, Çevreci Robotlar - Son Dakika
Güncel

Geleceğin Çevreci Mucitlerine, Çevreci Robotlar

Geleceğin Çevreci Mucitlerine, Çevreci Robotlar

"Kocaeli Sera Gazı Envanteri ve İklim Değişikliği İnisiyatifi Projesi" kapsamında 12 ilçeden 12 okul öğretmenine robotik set ve bilgisayar dağıtım programı gerçekleştirildi.

01.03.2018 14:39  Güncelleme: 14:40

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, "Kocaeli Sera Gazı Envanteri ve İklim Değişikliği İnisiyatifi Projesi" kapsamında 12 ilçeden 12 okula robotik set ve bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen projeyle Kocaeli'nin sera gazı envanteri çıkarılarak iklim değişikliği eylem planının hazırlanmasıyla birlikte iklim ve bilim faaliyetleri çerçevesinde öğrenci ve öğretmenlerin farkındalığının arttırılması hedefleniyor. Verilen robotik setler ile ise, ikilim değişikliği, çevre, yenilenebilir enerji, atıkların bertarafı gibi konularda okullardan seçilen 25 öğrencinin proje yapmasını sağlamak amaçlanıyor.

PROJE KOCAELİ'NDE BÜYÜKŞEHİR ÖNCÜLÜĞÜNDE YÜRÜTÜLÜYOR

İzmit İlçesi Ramada Otel'de gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, proje kapsamında belirlenen okulların yöneticileri ve protokol üyeleri katıldı. Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve ana faydalanıcı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan "İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi" alt bileşeninde uygulanıyor. "Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı" kapsamında Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından yürütülen "Kocaeli Sera Gazı Envanteri ve İklim Değişikliği İnisiyatifi" isimli proje 2017 yılı Eylül ayında başlandı.

ÇEVRE VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNDE FARKINDALIK

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projeyle Kocaeli'nin sera gazı envanteri çıkarılarak iklim değişikliği eylem planı oluşturulacak. Projeyle ayrıca iklim ve bilim faaliyetleri çerçevesinde proje üretecek olan öğrenci ve öğretmenler destekleniyor. Böylece farkındalığın ve kurumsal kapasitenin arttırılması hedefleniyor.

12 İLÇEDEN 12 OKUL PROJE KAPSAMINDA DESTEKLENİYOR

Proje çalışmaları kapsamında Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından komisyon marifetiyle belirlenen, 6 Ortaokul ve 6 Lise ve her ilçeden bir okul olmak üzere toplamda 12 ilçeden 12 okul belirlendi. Bu 12 okuldaki bilişim öğretmeni ve 25 öğrenci proje kapsamında desteklenecek. Projeyle bu okullardaki öğretmen ve öğrencilerden, belirlenen konular içerisinde çalışma yapılması hedefleniyor. Komisyon tarafından belirlenen okullar aynı zamanda TÜBİTAK ve diğer kamu, özel kuruluşların yarışmalarında başarı gösteren veya kendi ilçelerinde başarılı olan okullar olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geleceğin Çevreci Mucitlerine, Çevreci Robotlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement