Gençler Aşure Geleneğini Sürdürdü - Son Dakika
Güncel

Gençler Aşure Geleneğini Sürdürdü

Gençler Aşure Geleneğini Sürdürdü

Şanlıurfa'daki Anadolu İmam Hatip Kız Lisesi aşure geleneğini bu yıl da sürdürdü.

13.11.2015 14:27

Şanlıurfa'da Anadolu İmam Hatip Kız Lisesi aşure geleneğine bu yıl da devam etti. Aşure dağıtımına öğrenciler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Aşure dağıtımına Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Anadolu İmam Hatip Kız Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Necmeddin Sağlam, Okul Müdürü Mustafa Kahya ile birçok veli katıldı. Dün yapılan aşure dağıtımına ailelerden ve öğrencilerden ilgi yoğundu. Anadolu İmam Hatip Kız Lisesi Konferans Salonunda yapılan aşure dağıtımı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Etkinlikte Okul Müdürü Mustafa Kahya açılış konuşmasını yaptı.

AÇIK: BİRÇOK TUZLU ŞEY TATLI OLABİLİYOR

Daha sonra sahneye davet edilen İl Müftüsü İhsan Açık, günün anlam ve önemine değindikten sonra, aşure yapımı üzerinden imam hatiplilere anlam verdi. Aşurenin birçok tuzlu şeyden oluştuğunu ama aşurenin tatlı olduğuna vurgu yapan Açık "Birçok tuzlu olarak gördüğümüz şey bir anda tatlı oluyor. İmam hatiplileri düşündüğümüz zaman o kadar acı şey yaşadık ki, o kadar yaralarımıza tuz basıldı ki, o kadar sıkıntılar yaşadık ki, ama bu günlerde güzel zamanlar yaşıyoruz. Bu günlerde çok tatlı işler yapmaya başladık. O yüzden, bunlara vesile olanlardan Allah razı olsun" dedi

'NE OLUR BİRBİRİNİZİ ÇOK SEVİN'

İl Müftüsü Açık salonda bulunan öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. İmam hatipli oldukları için kendiriyle gurur duymaları gerektiğini dile getiren Açık imam hatipli olmanın ayrıcalığına değindi. Açık "Ne olur birbirinizi çok sevin. Her imam hatipliyi çok sevin. İmam hatibe hizmet eden öğretmenlerinizi çok sevin. Muharrem ayı saygı gösterilmesi gereken bir aydır. Bize saygıyı hatırlatan bir ay, ne kadar acı yaşasanız da, acılar içinde olsanız da, Allah'a dönme ayı, döne bilme ayı, saygı, sevgi ve muhterem ayı. Sevginizi, saygınızı kusur etmeyin" dedi. Ardından aşure dağıtımına geçildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Gençler Aşure Geleneğini Sürdürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement