Gençlik Parkı'nda Ramazan Eğlenceleri - Son Dakika
Güncel

Gençlik Parkı'nda Ramazan Eğlenceleri

Gençlik Parkı\'nda Ramazan Eğlenceleri

Gençlik Parkı'nda Devam Eden Ramazan Eğlencelerinde Birbirinden Ünlü Sanatçılar Sahne Almaya Devam Ediyor.

23.08.2010 09:11  Güncelleme: 09:23

Ankara'da, Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl Gençlik Parkı'nda gerçekleştirdiği geleneksel Ramazan eğlencelerinin konuğu Türk Sanat Müziği'nin önemli yapı taşlarından biri olan ünlü sanatçı Ahmet Özhan oldu.

Başkentliler, Ramazan ayının mistik havasını Gençlik Parkı havuz başında kurulu sahnede her akşam ünlü bir sanatçının verdiği tasavvuf müziği konserleriyle daha derinden yaşıyor.

Cumartesi gecesi sahne alan ünlü sanatçı Ahmet Özhan'ı izlemeye gelenler arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu, ANKET A.Ş Genel Müdürü Belma İlhan ve binlerce Ankaralı vardı.

Sevenlerine tasavvuf müziği ve ilahilerden oluşturduğu repertuarla muhteşem bir konser veren usta sanatçı Ahmet Özhan, "Ya Resulullah, Bir Ben Değil Alem Sana Hayran, Dost Dost, Mevlana" gibi herkesin yakından bildiği ilahileri Başkentlilerin coşkulu katılımıyla hep bir ağızdan söyleyerek, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.

Konserinde izleyicilere "Güzel geceyi benimle geçirmeyi tercih ettiğiniz teşekkür ederim'' diyen Ahmet Özhan, " Ramazan ayı beynimizin , gözümüzün her türlü aşırılıklardan arındığı bir aydır. Varlığın farkına varabilmek için ramazan bizim için büyük bir fırsattır" diye konuştu.

-NEVİN GÖKÇEK STANTLARI GEZEREK ALIŞVERİŞ YAPTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, Gençlik Parkı'nda düzenlenen etkinliklere katılırken, kitapçılar, antikacılar, tekstil, yöresel ürünler ve birbirinden farklı ürünler satan stantları gezerek esnafla sohbet etti.

Kitapçılar sokağındaki bir stanttan, yanındakilere ve kendine Cevşen Kitabı satın alan Bayan Gökçek, esnafın satışlardan memnun olup olmadığını sordu.

GENÇLİK PARKI'NDA HAFTASONU İZDİHAMI

Gençlik Parkı'ndaki Ramazan eğlenceleri gündüz saatlerinden başlayarak sahura kadar Ankaralıların adeta ikinci adresi olmayı sürdürüyor.

Ramazan ayının ikinci hafta sonunda da Gençlik Parkı on binlerce Başkentli, çok sayıda turist ve Ankara da yaşayan yabancıları da ağırladı. .

Gençlik Parkı'nda Ramazan'a özel olarak açılan çok sayıda standa ayakkabıcı, çantacı ve tekstil ürünlerini ucuza alma şansı çok sayıdaki yöresel ürünleri tatma, geleneksel el sanatlarıyla tanışma imkanı da bulmaları bu ziyaretleri sıklaştıran nedenler arasında yer alıyor.

Her yaştan Ankaralının hiç sıkılmadan saatler geçireceği etkinliklerin yer aldığı Ramazan Eğlencelerinin yanı sıra açık havada orucunu açmak isteyenleri de, Büyükşehir Belediyesinin kurduğu çadırdaki iftar sofrasında ağırlıyor.

İftar sonrası Gençlik Parkı, her köşesinde her yaştan insanın ilgisini çekecek bir etkinlik ve eğlence ile ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Aileler çocukları ile birlikte Ramazan'ın geleneksel olarak yaşandığı Temâşa Bahçesi'nde Karagöz-Hacivat, Aşuk-Maşuk, Orta Oyunu, kukla gösterisi ve Meddah gibi geleneksel temaşa sanatlarını keyifle izliyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençlik Parkı'nda Ramazan Eğlenceleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement