Genelkurmay'dan O Sözlere Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay'dan O Sözlere Soruşturma

Genelkurmay\'dan O Sözlere Soruşturma

Genelkurmay Başkanlığı, Çankırı garnizon Komutanı Albay Engin Kabadaş'ın sözleri için soruştuma başlattı.

30.04.2011 13:25  Güncelleme: 13:29

Genelkurmay Başkanlığı, Çankırı garnizon Komutanı Albay Engin Kabadaş'ın subay eşlerine yaptığı ve AKP ile bazı politikacıları eleştirdiği öne sürülen konuşmayla ilgili "soruşturmaya başlandığını" bildirdi Genelkurmay Başkanlığı, Çankırı garnizon Komutanı Albay Engin Kabadaş'ın subay eşlerine yaptığı ve AKP ile bazı politikacıları eleştirdiği öne sürülen konuşmayla ilgili "soruşturmaya başlandığını" bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı dünkü ve bugünkü bazı basın ve yayın organlarında yer alan, 2007-2009 yılları arasında Çankırı Garnizonunda görev yapan bir Albay'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydına ilişkin haberler hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Konuyla ilgili olarak soruşturmaya başlanmıştır" denildi.

-VATAN TEHLİKEDE KONUŞMASI-

Bazı sitelerde ve gazetelerde Çankırı Garnizon Komutanı Albay Kabadaş olduğu iddia edilen bir kişinin askeri personelin eşlerine siyasi konularla ilgili görüşlerini açıkladığı iddia edilmişti. Buna göre Albay Kabadaş'ın AKP'den "malum parti" olarak sözettiği, kaçak bina ve arazileri yasallaştırarak oylarını yüzde 67'ye çıkaracağı endişesinin bulunduğunu söylediği ve şu sözleri söylediği öne sürülmüştü:

"Hükümetin daha doğrusu malum partinin 23 Temmuz seçimlerinde almış olduğu oy oranı belli, yüzde 47 öyle değil mi? 10 milyon kaçak bina. Yerel yönetimler de biliyorsunuz, bu partinin yönetiminde. Her binada 3 kişi olsa normal şartlarda kaç kişi yapar? Otuz milyon. Bu 30 milyondan, bundan hadi seçim yaşında olan, atıyorum ben, 10 miloyn kişi oy kullanacak. 10 milyon oy demek yüzde 47 ile değil yüzde 67 ile seçim kazanır. "

Yaptığı anayasa taslaklarıyla kamuoyunun tepkisini çeken Prof. Dr. Ergun Özbudun'un da Albay tarafından eleştirildiği öne sürülmüştü. Bu kişinin özellikle üniversitelerde türbanın serbest olması gerektiği yönündeki sözleri ve sık sık önerdiği Anayasa değişikliklerinden yakınılan konuşmalarda "vatan tehlikede" temasının işlendiği iddia edildi. İddia konusu olan ses kayıtlarında Bülent Arınç'ın en önemli özelliğinin "ülkeyi karıştırmak" olduğu da öne sürüldü. Kayıtlarda, "Yine meşhur, bu Meclis Başkanlığı yapan kişi, ki en önemli görevi ülkeyi karıştırmak için bu şahsın meşhur ifadeleri var biliyorsunuz, Cuma günleri artık tatil olsun demiş" ifadesinin yer aldığı belirtiliyordu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Genelkurmay'dan O Sözlere Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement