Gezici Tır Tiyatrosu'nda Yoğun Çalışma Temposu - Son Dakika
Güncel

Gezici Tır Tiyatrosu'nda Yoğun Çalışma Temposu

Gezici Tır Tiyatrosu\'nda Yoğun Çalışma Temposu

Gezici Tır Tiyatrosu, 31 Ağustos'ta Kırıkkale'de gerçekleştirilecek olan "Uluslar arası Karakeçili Kültür Sanat Festivali"nde ilimizi temsil edecek.

31.08.2012 08:56

Gezici Tır Tiyatrosu yaz tatili sürecinde "Yedi Köyün Yargıcı" isimli oyunla Gölcük, Karamürsel, Başiskele ve Kartepe'de toplam 20 köyde gösterim yaptı.

KARAKEÇİLİ FESTİVALİ'NE KATILIYOR

Geçen yılki yoğun programın ardından yaz tatili sürecinde "Yedi Köyün Yargıcı" isimli oyunla Gölcük, Karamürsel, Başiskele ve Kartepe'de toplam 20 köyde gösterim yapan Gezici Tır Tiyatrosu, 31 Ağustos'ta Kırıkkale'de gerçekleştirilecek olan "Uluslar arası Karakeçili Kültür Sanat Festivali"nde ilimizi temsil edecek.

EYLÜL'DE DE YOĞUN PROGRAM DEVAM EDECEK

Gezici Tır Tiyatrosu, tiyatro sanatının sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması; yaşamın her alanının bir tiyatro sahnesi olduğunun vurgulanması, kentin en ücra köşesinde dahi tiyatroya gitme olanağı bulunmayan çocuklarımıza, evlerinin, okullarının önünde tiyatro izleme olanağı sunma amacına dönük olarak Haziran ve Temmuz ayları içerisinde "Yedi Köyün Yargıcı" isimli oyunla Gölcük, Karamürsel, Başiskele ve Kartepe'de toplam 20 köyde perdelerini açmış; eylül ayından itibaren de diğer ilçelerdeki köylerimizde gösterimlerini sürdürecektir.

BİR KÖYLÜ KURNAZININ TRAJİ KOMİK ÖYKÜSÜ KONU EDİLİYOR

Herkesi kandırarak kazanç elde etmek isteyen bir satıcının, kendi kurduğu tuzaklara düşmesini komik ve eğlenceli bir dille aktaran oyunun yönetmenliğini Melih Düzenli yapıyor. Sönmez Atasoy'un yazdığı ve zengin folklorik motifler taşıyan oyunun yönetmen yardımcılığında Bülent Baytar, asistanlığında ise Çağrı Mengüç görev alıyor. Çevre düzenini Adnan Yılmaz ile Rona Topçuoğlu'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği, Kostüm düzenlemesinde Veysel Çıracı, Bağlamada Haluk Dolanbay, Ses tasarımında ise Mehmet Cebe'nin yer aldığı oyunda Ahsen Gül Ever, Cemal Aldiç, Koray Onur, Levent Muratoğlu, Tekin Ezgütekin ve Zeynep Özan rol alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gezici Tır Tiyatrosu'nda Yoğun Çalışma Temposu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement