Giresun'da Yılın İlk Karı Yağdı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Giresun'da Yılın İlk Karı Yağdı

Giresun\'da Yılın İlk Karı Yağdı
12.11.2012 10:39  Güncelleme: 10:45

Giresun yaylalarına yılın ilk karı düşmesiyle yaylaların son sakinleri de dönüş yolculuğuna başladı.

Giresun yaylalarına yılın ilk karı düşmesiyle yaylaların son sakinleri de dönüş yolculuğuna başladı.

Mayıs ayında küçük ve büyükbaş hayvanlarıyla yaylalara göç eden yaylacılar, yılın ilk kar yağmasıyla da dönüşe başladı.Son bir haftadır devam eden yağmurun ardından sabah karla uyandıklarını belirten yaylacılar, dönüş vaktinin geldiğini belirtiler.

Yaylaya çıkarken süsledikleri hayvanlarını yine süsleyerek dönüş yapan yaylacılar, yaylada besledikleri hayvanlarının nazarlanmaması için süslediklerini kaydetti.

Yaklaşık beş aydır yaylada kaldıklarını söyleyen Emine Kibar, "Geçen yıla göre biraz daha fazla yaylada kaldık. Yaylada hem hayvanlarımızın hem de kendimiz için kışlık hazırladık. Karın yağmasıyla da dönüşe başladık. Kar henüz yağmaya başlamışken, mahsur kalmadan dönüş yapmamak iyi olacaktır. Artık bu aydan sonra yaylanın havasına hiç güvenilmez" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'da Yılın İlk Karı Yağdı - Son Dakika


Advertisement