"Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası - Son Dakika
Güncel

"Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası

"Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası

İzmir'deki 49'u muvazzaf asker, 59'u tutuklu 357 sanığın yargılandığı davaya devam edildi Tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi

08.11.2013 17:48

İzmir'deki 49'u muvazzaf asker, 59'u tutuklu 357 sanığın yargılandığı "Gizli bilgi ve belge bulundurma" davasına devam edildi.

Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle görevli İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 5 gündür devam eden davaya, tutuklu ve tutuksuz sanıkların bazıları ve avukatları katıldı.

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Bilgin Özkaynak, bir önceki duruşmada mahkeme heyetinin uyarılara rağmen duruşmanın düzenini bozduğu gerekçesiyle duruşmaya getirilmedi.

Savunmaların alınmasına devam edilen duruşmada, tutuklu sanıklar ve avukatları, tahliye talebinde bulundu. Tutuksuz yargılanan ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunan sanıklar ve avukatları ise, bu yasağın kaldırılmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcıları Mehmet Sedat Erbaş ve Hüseyin Alabay, tahliye taleplerinin reddi yönünde mütaala verdi.

Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, delillerin tam olarak toplanmamış olması ve karartma şüphesi bulunması gerekçeleriyle tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına, yurt dışı çıkış yasakları bulunan sanıklar hakkında da bu yasağın devam etmesine karar verildiğini açıkladı.

Duruşma 13 Ocak'a ertelendi.

Öte yandan, tutuklu 19 muvazzaf askerin ailelerinin İstanbul ve Ankara'da olmaları nedeniyle, bu şehirlerdeki cezaevlerine nakledildikleri bildirildi.

-Dava

TMK 10. maddesiyle görevli savcı Zafer Kılınç'ın "askeri gizli bilgi ve belgeleri ele geçirme, bulundurma" suçlamasıyla 49'u muvazzaf asker, 79'u tutuklu 357 sanık hakkında hazırladığı iddianamede sanıklar hakkında 2 ile müebbet hapis arasında değişen cezalar istenmişti.

İddianamede adı geçen 831 mağdurdan arasında devlet memuru, asker ve MİT mensuplarının da bulunduğu çok sayıda kişinin suç örgütü tarafından fişlendiği iddia edilmişti.

Çete lideri olduğu iddiasıyla suçlanan marina işletmecisi Bilgin Özkaynak ile Narin Korkmaz hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kişisel verilerin kaydedilmesi, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek" suçlarından müebbet ve dokuzar yıl hapis cezası, sanıklar arasındaki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele hakkında ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, yasaklanan bilgileri temin etmek" suçlamasıyla 2 ila 6 yıl arası hapis cezası talep edilmişti.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde nisan ayında görülmeye başlanan davada bugüne kadar tutuklu 20 kişi tahliye edilmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement