GKV Anaokulunda İngilizce Hikaye Anlatma Projesi - Son Dakika
Güncel

GKV Anaokulunda İngilizce Hikaye Anlatma Projesi

GKV Anaokulunda İngilizce Hikaye Anlatma Projesi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu öğrencileri İngilizce Hikaye Anlatma Projesinin çalışmalarına başladı.

21.11.2013 12:29

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu öğrencileri İngilizce Hikaye Anlatma Projesinin çalışmalarına başladı. Öğrencilerin etkinliklere büyük bir ilgiyle katılması ve İngilizce derslerine ilgilerinin artması dikkat çekti.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu tarafından her yıl düzenlenen yıl sonu gösterilerinde bu yıl, 6 yaş grubu öğrencileri ilk kez yeni bir proje sergilemeye hazırlanıyorlar. Minikler için hazırlanan İnglizce Hitaye Anlatma Projesinin hazırlık çalışmaları start alırken minik öğrencilerin konuya ilgisi ve yabancı dil öğrenmeye yönelik istekleri gelişiyor. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Anaokulu Müdiresi Neslihan Türkistanlı İngilizce eğitiminin GKV Özel Okullarında okul öncesi eğitimle birlikte başladığına dikkat çekerek "Yıl sonu etkinliklerimiz arasında bu yıl ilk kez İngilizce Hikaye Anlatma Projesiyle farklı bir etkinlik gerçekleştireceğiz. GKV Özel Okulları İngilizce Zümre Başkanı Sultan Ulu ve İngilizce Öğretmenleri Connie Ede ile Euginia Ankudinova tarafından yürütülen proje, çeşitli sınıf içi etkinliklerle uygulanmaya başladı. Projenin uygulanması sırasında sınıf içi etkinliklere ek olarak, renkli kartonlardan aç tırtılı simgeleyen proje sanat çalışması yapıldı. Anaokulu Öğrencileri, düzenlenen 'Aç Tırtıl Partisi'nde ise sandviçlerden kocaman bir tırtıl yaparak hem afiyetle yediler, hem de bolca dans edip eğlendiler.

İngilizce Hikaye Okuma Projesi 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı süresince çalışılan, öğrencilerimize uyarlanan ve okulöncesi dönem eğitiminin her türlü gereksinimini yerine getirecek şekilde programlanmış bir İngilizce Hikaye Anlatma Projesidir.

İngilizce Hikaye Anlatma Projesi, öğrencilerimiz tarafından İngilizce sergilenecek olup, evrensel özellikte modern bir ortamda, çocukların sosyal ve bilişsel gelişimine katkıda bulunan en etkili çözüm yollarını içeren bir projedir. Anaokulumuz 6 yaş grubu sergilenecek olan hikaye, yazarı Eric Carle olan ' The Very Hungry Caterpillar' (Aç Tırtıl) hikayesidir. Bu projenin genel amacı, çocuklara geniş bir yelpazede küçük görevler vererek, çocukların dinleyerek, tekrar söyleyerek, yorumlayarak beceri ve geniş bir dünya görüşü kazanmalarını sağlamaktır. Dil Öğrenimi açısından hikaye anlatma, çocukların hikayeye merakını ve isteyerek konuşma kabiliyetini arttıracağından oldukça faydalı bir çalışma olacaktır. Minik öğrencilerimizin ilgisi çok büyük" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GKV Anaokulunda İngilizce Hikaye Anlatma Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement