GKV'li Minik Ressamların Madalya Keyfi - Son Dakika
Güncel

GKV'li Minik Ressamların Madalya Keyfi

GKV\'li Minik Ressamların Madalya Keyfi

Dünya Çocuk Resimleri Yarışmasında GKV'li minik öğrenciler 25 ülkenin çocuklarıyla yarışarak önemli başarılara imza attı.

26.04.2012 08:28

Bir bronz madalya ile dünya üçüncüsü olmayı başaran GKV altı yaş gurubu öğrencilerinden İbrahim Dayı'nın ardından GKV Anaokulu 6 yaş gurubu öğrencilerinden Arda Çevik, Gizem Çalışıcı ve Eyüp Şahin Ateş ve beş yaş gurubu öğrencilerinden Rüzgar Erçen'de yarışmaya katıldığı eserleriyle ödül kazanarak ilk uluslararası başarıya imza attılar.

Gaziantep'te faaliyet gösteren ve remi sanatı alanında uluslararası üne sahip olan Mizyal Galeri Müzesi tarafından düzenlenen uluslar arası resim yarışması sonuçlandı. 25 ülkeden 3000 eserin katıldığı yarışmada GKV Özel Okulları ana okulu öğrencileri 5 ayrı madalya alarak resim alanındaki yeteneklerini ortaya koydu. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Mizyal Galeri Müzesi tarafından düzenlenen yarışmaya katılan GKV'li minik ressamların elde ettiği başarı okul ve kamuoyunda büyük sevinç yarattı. Altı yaş gurubunda GKV'li İbrahim Dayı'nın bronz madalya kazandığı yarışmada GKV Anaokulu 6 yaş gurubu öğrencilerinden Arda Çevik, Gizem Çalışıcı ve Eyüp Şahin Ateş ödül alırken beş yaş gurubundan Rüzgar Erçen'de yarışmaya katıldığı eseriyle ödül kazanarak resim alanındaki yeteneğini ortaya koymayı başardı. Resim sanatının yaygınlaştırılması ve dünyanın bir çok ülkesinde düzenlenen yarışmalarda Gaziantepli öğrencilerin de eserleriyle yer alması için önemli çalışmalar yürüten Mizyal Sanat Müzesi'nin önümüzdeki dönemlerde de uluslar arası yarışmalara ev sahipliği yapacağı ifade edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GKV'li Minik Ressamların Madalya Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement