Goethe-Institut İstanbul'da Perşembe Filmleri - Son Dakika
Güncel

Goethe-Institut İstanbul'da Perşembe Filmleri

Goethe-Institut İstanbul\'da Perşembe Filmleri

Goethe-Institut İstanbul, 2012 yılında başlattığı 'Perşembe Filmleri' dizisine 2013 yılında da devam ediyor.

09.01.2013 12:51

17.01-31.01.2013

Goethe-Institut Istanbul

Yeni Çarşı Cad. 32

Beyoğlu - İstanbul

Goethe-Institut İstanbul, 2012 yılında başlattığı 'Perşembe Filmleri' dizisine 2013 yılında da devam ediyor. 17 Ocak 2013 tarihinden başlayarak yine son üç yılın yapımı Alman filmlerinden oluşan bir seçki her Perşembe saat 19.00'da sinemaseverlerle buluşacak. Ocak ayının programında şu filmler yer alıyor:

17 Ocak 2013: Goethe,

24 Ocak 2013: Wintertochter/ Kış Kızı

31 Ocak 2013: Nichts ist besser als gar nichts/ Yok Hiç Yoktan İyidir

Goethe

Yönetmen: Philip Stölz, renkli, 104', 2010

1772: 23 yaşındaki hukuk öğrencisi Johann Wolfgang Goethe sözlü doktora sınavını geçemez. Babası çok öfkelenir ve onu Wetzlar'daki Eyalet Mahkemesi'ne gönderir. Goethe ise şair olarak yaşamak ve çalışmak istemektedir, ama o sıralar "Götz von Berlichingen" başlıklı dramasının reddedilmesinin şokunu atlatmaya çalışmaktadır. Charlotte Buff'a aşık olmuştur, ama babası Charlotte'yi bir başkasına vermek istemektedir. Goethe bütün bu mutsuzluğu ile "Genç Werther'in Acıları" adlı romanı yazar ve bir anda Alman edebiyatının yıldızı haline gelir.

Wintertochter/ Kış Kızı

Yönetmen: Johannes Schmid, renkli, 90', 2011

12 yaşındaki Kattaka noelde babası bildiği kişinin öz babası olmadığını öğrenerek büyük bir şok yaşar. Son derece öfkeli ve kararlıdır, öz babasını mutlaka bulacaktır. Bu amaçla en iyi arkadaşı Knaecke ve 75 yaşındaki komşusu Lene ile birlikte öz babasının denizci olarak bir gemide çalıştığı Polonya'ya doğru yola koyulur. Bundan sonrası hem Kattaka'yı hem de Lene'yi kendi geçmişlerine doğru götüren heyecan dolu bir yol hikayesidir.

Nichts ist besser als gar nichts/ Yok Hiç Yoktan İyidir

Yönetmen: Jan Peters, renkli, belgesel film, 89', 2010

Eğer büyük bir Alman kentinde beş parasız bir havaalanında kaldıysanız ve elinizde toplu taşıma araçlarında geçerli bir grup biletinden başka hiçbir şey yoksa nasıl hayatta kalırsınız? Çaresizlik karşısında insan ne olursa olsun bir yol bulur mu sahiden? Jan Peter bu sorunun yanıtını deneyerek bulmaya çalışıyor.

Giriş serbesttir.

Tüm Filmler Almanca, Türkçe altyazı ile gösterilecektir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Goethe-Institut İstanbul'da Perşembe Filmleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement