Gölbaşı İnsan Hakları Kurulu'na Yılın İlk Şikayeti Bir Öğrenciden - Son Dakika
Güncel

Gölbaşı İnsan Hakları Kurulu'na Yılın İlk Şikayeti Bir Öğrenciden

Gölbaşı İnsan Hakları Kurulu\'na Yılın İlk Şikayeti Bir Öğrenciden

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi İnsan Hakları Kurulu'nda bu yılının ilk toplantısı yapıldı.

12.01.2012 13:33

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi İnsan Hakları Kurulu'nda bu yılının ilk toplantısı yapıldı. Ayda bir toplanan ve Kaymakam Raşit Zengin'in başkanlık ettiği İnsan Hakları Kurulu'na bir ay içinde sadece bir öğrencinin kredi kartı ile EGO kartı alamaması nedeniyle şikayet dilekçesi geldi.

İnsan Hakları Kurulu'nda Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Seher Ödemiş, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, Gazi üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Ural, Hazine avukatı Osman Delen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası adına Ekrem Alıaçık, muhtar Halil İbrahim Aldemir, Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı İsa Ömercan ile Gölbaşı Gazetesi temsilcisi Bayram Türkmez katıldı. Yapılan toplantıya Gazi Üniversitesi'nde okuyan Hanife Aydoğdu'nun kredi kartı ile EGO kartı vermeyen esnaftan şikayeti değerlendirildi.

Üniversite Öğrencisi Hanife Aydoğdu, Gölbaşı'nda EGO kartı almak için birkaç esnaf dolaştığını, ancak hiçbirinin bankanın verdiği kredi kartıyla EGO Kartı vermediğini, bu nedenle de esnaflardan şikayetçi oldu. Konu hakkında Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından EGO Genel Müdürlüğü'ne bir yazı yazılarak, "kredi kartı ile EGO kartının verilip, verilmediği soruldu. EGO Genel Müdürlüğü, buna karşılık EGO kartlarının nakit olarak satılmasının zorunlu olmadığını, kredi kartı ile de satılır" yanıtını verdi. Bunun üzerine EGO Kartı vermeyen esnafla görüşüldü. Esnaf ise EGO kartının kar oranının yüzde 1 olduğunu, banka kredi kartlarının komisyonunun ise yüzde 1.5 olduğu için 0.5 kuruş zarar ettikleri gerekçesiyle kart vermediklerini belirttiler.

Bu konu Gölbaşı İlçesi İnsan Hakları Kurulu'nda tartışıldı ve EGO Genel Müdürlüğü'ne konunun anlatılması ve çözüm üretilmesi konusunda yazı yazılmasına karar verildi. Ayrıca Esnaflar Odası Başkanlığı'na da bir dilekçe ile başvuruda bulunulup, esnafların da müşterilerini zor durumda bırakmaması için eğitim vermesi yönünde yazı yazılmasına karar verildi.

Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, kurula gelen her türlü şikayetin değerlendirildiğini belirterek, "2012 yılının ilk kurul toplantısında bir öğrencimiz tarafından yapılan bir şikayeti değerlendirdik. Ortada yaşanan bir sorun var, bu sorunun çözümünde kurul olarak ilgili kurum ve kuruluşlara öneri sunabiliyoruz. Bu konuda da EGO Genel Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'na yazı yazarak böyle sorunlar yaşanmaması için öneriler sunacağız" dedi. - Ankara/ Gölbaşı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gölbaşı İnsan Hakları Kurulu'na Yılın İlk Şikayeti Bir Öğrenciden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement