"Gönül Köprüsü ve Kardeşlik Projesi" - Son Dakika
Güncel

"Gönül Köprüsü ve Kardeşlik Projesi"

"Gönül Köprüsü ve Kardeşlik Projesi"

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Abdülkadir Aksu, "Engelli kardeşlerimizin çok şeye ihtiyacı var."

29.03.2013 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Abdülkadir Aksu, "Engelli kardeşlerimizin çok şeye ihtiyacı var. Çalışmaya, iş yapmaya, üretmeye... Çünkü bir köşede durup, toplumun dışında kalmayı asla kabul etmedikleri gibi biz de kabul etmiyoruz" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı Sosyal İşler Başkanlığı'nca başlatılan "Gönül Köprüsü ve Kardeşlik Projesi" kapsamında bir düğün salonunda düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım töreninde konuşan Aksu, proje kendisine anlatıldığı zaman çok duygulandığını söyledi.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Aksu, sadece Diyarbakır'ı değil, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok ili ziyaret ettiklerini, birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve gönül birliğinin pekiştirilmesi için ufak da olsa birtakım ihtiyaçların giderilmesine gayret gösterdiklerini dile getirdi.

AK Parti'nin ilk günden beri sosyal politikalara önem verdiğini belirten Aksu, şunları söyledi:

"Değerli Cumhurbaşkanımız başkanlığında ilk hükümetimizi kurduğumuzda, ilk bakanlar kurulu toplantısında görüştüğümüz konu, sosyal politikaların ekonomi politikalarıyla birlikte yürümesiydi. Sosyal politikalarla desteklenmeyen bir ekonomi politikasının başarılı olmayacağına inandığımız için sosyal politikalara ağırlık verdik. Bu kapsamda yardıma muhtaç kesimlerimiz, yaşlılarımız, hastalarımız, engelli kardeşlerimiz var. Bunların sorunlarıyla birebir parti olarak ilgilenmeye başladık. Engelli kardeşlerimizin çok şeye ihtiyacı var. Çalışmaya, iş yapmaya, üretmeye... Çünkü bir köşede durup, toplumun dışında kalmayı asla kabul etmedikleri gibi biz de kabul etmiyoruz."

Engellilere yönelik yaptıkları çalışmalara değinen Aksu, "Engellilerle ilgili çeşitli kanunlar çıkardık, engellilere evde yardım projesi uyguladık. Kamuda ve özel sektörde çalışabilmeleri için belli bir kontenjan vardı, bunu artırdık. Onları hayata kazandıracak, onların engellerini aşacak projeleri geliştirdik" diye konuştu.

-"Belki referandum olabilir çünkü anayasayı çıkarıyoruz"-

"Hükümetimiz bunu yaparken, parti organlarımız da boş durmuyor. Önümüzde çok önemli sınavlar var" diyen Aksu, bu sınavlardan birinin de yerel yönetimler seçimi olduğunu söyledi.

Aksu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Belki referandum olabilir çünkü anayasayı çıkarıyoruz. Uzlaşma sağlanamazsa belki onu getirebiliriz. Ondan sonra cumhurbaşkanlığı, milletvekilli seçimi... Hakikaten teşkilatlarımızın işi çok. Sandık üyelerinden itibaren ev ev çalıştığınızı da biliyorum. Hem il hem ilçeler bu sınavlara hazırlanıyorsunuz. İnşallah bu defa Diyarbakır'ımız için iyi bir netice alacağız. Biz AK Parti olarak bu bölgede de birinci partiyiz. Onun için bu şehrin gerçek sahibi bizleriz, bizler olmamız lazım. Bu aziz milleti biz temsil ediyoruz, bizim misyonumuz temsil ediyor. Onun için bu duygularla daha fazla çalışıp inşallah en kısa zamanda da bu sınavlardan başarıyla çıkacağınıza inanıyorum."

AK Parti Ankara İl Başkanlığı Sosyal İşler Başkanı Doğan Çağatay'ın da konuşma yaptığı törende, daha önce tespit edilen yardımı muhtaç engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Gönül Köprüsü ve Kardeşlik Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement