Görevden Alınanların Yerleri Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Görevden Alınanların Yerleri Belli Oldu

Görevden Alınanların Yerleri Belli Oldu

İstanbul Emniyetinde görevden alınan iki şube müdürü ve bir Emniyet müdür yardımcısı Ankara'ya atandı.

11.02.2012 16:42  Güncelleme: 08:44

MİT görevlilerinin ifadeye çağrılmasının ardından perşembe günü görevden alınan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan, Ankara'ya tayin edildi.

Atayün ile Demirhan, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın teklifi ve İstanbul Valisi Avni Mutlu'nun onayı ile açığa alınmıştı. Yurt Atayün, Ana Komuta Kontrol Merkezi (AKKM) Daire Başkanlığı'na getirilirken, İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan İstihbarat Daire Başkanlığı'nda İstihbarat Şube Müdürü olarak görevlendirildi.

Terör örgütü KCK'ya yönelik operasyonların mimarı olarak bilinen Erol Demirhan ve Yurt Atayün göreve geldikleri Temmuz 2009'dan bugüne kadar Ergenekon, Balyoz, KCK ve Devrimci Karargâh gibi kritik soruşturmaları yürütmüştü. TEM ve İstihbarat müdürleri bu süre zarfında aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu onlarca kişinin ifadesine başvurmuştu. İkili döneminde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verenler arasında emekli Orgeneral Çetin Doğan, Özden Örnek, İbrahim Fırtına, Ergin Saygun ve Hanefi Avcı gibi önemli isimler bulunuyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Görevden Alınanların Yerleri Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement