Görevinden İstifa Eden Cumhurbaşkanı Wulff'a Beraat - Son Dakika
Güncel

Görevinden İstifa Eden Cumhurbaşkanı Wulff'a Beraat

Görevinden İstifa Eden Cumhurbaşkanı Wulff\'a Beraat

Wulff'un 2008 yılında Aşağı Saksonya eyaleti başbakanlığı yaptığı dönemde eşi ile birlikte Münih'teki geleneksel Ekim Şenliği'ne (Octoberfest) katıldığı, yaklaşık 720 euro tutarındaki konaklama ve yemek masrafını film yapımcısı David Groenewold'a ödettirdiği öne sürüldü.

27.02.2014 14:15

Wulff'un 2008 yılında Aşağı Saksonya eyaleti başbakanlığı yaptığı dönemde eşi ile birlikte Münih'teki geleneksel Ekim Şenliği'ne (Octoberfest) katıldığı, yaklaşık 720 euro tutarındaki konaklama ve yemek masrafını film yapımcısı David Groenewold'a ödettirdiği öne sürüldü. Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'ın o dönemdeki Başbakanlık nüfuzunu kullanarak bunun karşılığında Siemens şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı'ndan David Groenewold'tan sponsor olmasını istediği iddia edildi.

Almanya 'nın 10'uncu Cumhurbaşkanı Christian Wulff, hakkında çıkan yolsuzluk iddiaları ve usulsüz kredi aldığı gerekçesiyle 17 Şubat 2012 tarihinde istifa etmek zorunda kaldı. Hannover Savcılığı eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un, eşi ile birlikte Münih'te Ekim Şenliği olarak bilinen Octoberfest için bir lüks otelde kalarak 720 euro tutarındaki konaklama masraflarını film yapımcısı arkadaşı David Groenewold'a ödettiği öne sürüldü. Dönemin Başbakanı Wulff'un bunun ardından kısa süre sonra da karşılığında Siemens Yönetim Kurulu Başkanı Peter Löscher'le görüşerek David Groenewold'a çekeceği bir filme sponsor olmasını istediği öne sürüldü. İddialarla ilgili Hannover Eyalet Mahkemesi'nde 'Çıkar sağlamak' suçundan dava açıldı. Eski Cumhurbaşkanı Wulff hakkında bugün beraat kararı verildi. Savcılık, Wulff'e yönelik iddiaların tamamen çürütülmediğini, davanın yeniden görülmesi için temyize gidileceğini açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görevinden İstifa Eden Cumhurbaşkanı Wulff'a Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement