Görgüsüz Başkan Çikolataları Evine Götürmüş - Son Dakika
Güncel

Görgüsüz Başkan Çikolataları Evine Götürmüş

Görgüsüz Başkan Çikolataları Evine Götürmüş

20 bini aşkın adayın belediye başkanı olma hayaliyle koştuğu büyük yarış pazar günü sona erdi.

01.04.2014 16:11

Görgüsüz başkan çikolataları evine götürmüş!

20 bini aşkın adayın belediye başkanı olma hayaliyle koştuğu büyük yarış pazar günü sona erdi. Seçim yarışında fark yaratabilenler başkan seçilirken geriye kalan 17 bin aday hayallerini 5 yıl sonrasına erteledi. 3 bin kişi, mazbatasını aldıktan sonra resmen başkanlık koltuğuna oturacak.

Yeniden seçilenler deneyimli. Peki ilk kez başkan seçilenler ne yapacak? İlk gün ne yapmalı ne yapmamalı? Yeni başkanların imdadına yıllarca siyasetin mutfağında pişen araştırmacı – yazar Yavuz Saltık'ın kaleme aldığı "Tanrım Beni Başkan Yarat" isimli kitabı yetişiyor.

Yavuz Saltık'ın kitabında, yeni başkanın seçim gecesinden ve başkanlık koltuğuna oturduğu ilk andan başlayarak yapması ve yapmaması gerekenler birer birer sıralanıyor. Saltık'ın kitabını okumayan başkan adayları sandıkların kapandığı andan itibaren seçim gecesinde yapılmaması gereken hataları birer birer tekrarlayarak puan kaybettiler bile.

Saltık, yaşanmış anılarıyla renklendirdiği kitabında adı kendisinde saklı iki başkanın seçim gecesinden itibaren yaptığı hataları şöyle anlatıyor:

DİKKAT! ESKİ BAŞKAN BELGE İMHA ETTİREBİLİR

"Seçimi kazandığınız takdirde bir önceki yönetimin evrak yakma, yok etme veya evraklarda tahribatta bulunma gibi usulsüzlükleri yapabileceğini düşünerek gençlik kollarından bir iki kişiyi belediyenin önünde gece gündüz nöbet tutması için görevlendirin. Bu işi yapmaya talip pek çok karanlık adam size gelebilir ama ben gene de size gençlik kollarından yardım almanızı öneririm. Bu iş için karanlık adamlardan yardım isteyen bir başkan tanımıştım. Çok sonraları öğrendim ki bu arkadaşların ilerleyen günlerde başkanın makam odasının kapısını tekmeyle açmalarının nedeni seçim gecesi yapılan bu yardım idi.

Özellikle mevcut belediye başkanının partisinden farklı bir partinin adayı iseniz bunu mutlaka yapın. Mazbatanızı alana kadar işi sıkı tutun. Bu gözetim işi biraz netameli iştir ama gene de bu iş için mafyadan veya kanun dışı çalışan kişilerden yardım istemeyeceğinizi söylememe gerek yoktur sanırım.

Bir keresinde göreve ilk kez seçilen acemi bir başkan adayının seçimi kazanınca gözetim işi için sonradan başına musallat olan bir ekibi görevlendirdiğine şahit oldum. Başkanın görevi bir cuma namazı sonrasında devralmak istemesi nedeni ile 5 gün süren bu gözetim işinden sonra bu ekip iyiden iyiye belediyeye yerleşti ve her geçen gün yeni taleplerle başkanın başını ağrıttı. Bu nedenle bu bina gözetim işi için size kardeşiniz veya onun kadar yakın birinden veya çok ama çok samimi olduğunuz için sizden asla bunun karşılığında bir şey beklemeyecek insanlardan yardım isteyin. Aksi halde yardım istediğiniz adamlar ertesi gün belediyenin bahçesine büfe koymak isterlerse sesinizi çıkaramazsınız."

ÇİÇEK VE ÇİKOLATA GÖRGÜSÜZLÜĞÜ YAPMAYIN

Bir diğer hikaye de görgüsüzlük yapan bir başkanla ilgili:

"Size hediye olarak gelen çiçeklerin bir kısmını çalışan bayan personelinize hediye edin. Erkek personelinizin ise eşlerine veya annelerine hediye etmeyi unutmayın. Çikolata veya pastaları ise çalışanlar, belediye sınırlarınız içindeki okullar, kamu kuruluşları gibi yerlere hediye edin. Merak etmeyin bu göreve 5 yıl için seçildiniz ve hayatınız boyunca nefret edeceğiniz kadar çikolata ve pasta yeme imkânınız mutlaka olacaktır. Bir başka hoş yöntem de sahada çalışan personelinize öğlen yemeğinden sonra tatlı niyetine ikram etmenizdir.

Benim danışmanlık yaptığım üniversite mezunu olan bir aday başkan seçildiğinde kendisine gönderilen 500'e yakın çiçek ve 1000'e yakın pasta ve çikolatanın tamamına yakınını evine getirmişti. Siyasi danışmanlık hayatım boyunca gördüğüm en ilginç anlardan biri mesai bitip herkes evine gidince başkanın odasının kapısını kapatıp, kendisine gelen bu hediyeleri teker teker açıp, inceleyip hoşuna gideni arabasına taşıttığı sahnedir."

Belediye başkanlarının 5 yıllık görev süresi boyunca masasından eksik etmeyeceği başucu kitabında kulağa küpe olacak hikayeler ve yüzde yüz başarıya ulaşmış tavsiyeler yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Görgüsüz Başkan Çikolataları Evine Götürmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement