Görme Engelli Ressam Armağan: Parmak Uçlarım Gözüm Gibi - Son Dakika
Güncel

Görme Engelli Ressam Armağan: Parmak Uçlarım Gözüm Gibi

Görme Engelli Ressam Armağan: Parmak Uçlarım Gözüm Gibi

Bursa'ya merkez Nilüfer İlçe Belediyesi'nin Engelliler Haftası etkinlilkleri kapsamında gelen görme engelli ressam Eşref Armağan, eserlerini Konak Kültürevi'nde sergiledi.

09.05.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'ya merkez Nilüfer İlçe Belediyesi'nin Engelliler Haftası etkinlilkleri kapsamında gelen görme engelli ressam Eşref Armağan, eserlerini Konak Kültürevi'nde sergiledi. Sanatçı katıldığı söyleşide hiç görmediği dünyayı nasıl resmettiğini anlattı.

Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen Eşref Armağan Resim Sergisi'nin açılışı Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey ve çok sayıda sanatseverle birlikte yapıldı. Dünyayı parmaklarıyla görüp tuvale aktaran doğuştan görme engelli Eşref Armağan'ın birbirinden değerli eserleri büyük ilgi gördü. Eşref Armağan, her şeyi parmak uçlarıyla gördüğünü söyleyerek, " Harvard Üniversitesi'nde beni cihazın içerisine sokup resim yaptırdılar, beynime baktılar. Parmak uçlarım bir şeyi öğrenmeye başladığı zaman ya da algılamaya başladığında, gören insanların beyninde kullandığı yeri aydınlatıp harekete geçirmişim. Yani parmak uçlarımın göz gibi gördüğünü tespit ettiler ve bu da dünyada kimsede olmayan bir yetenekmiş. Bu da azmin, isteğin, inatçılığın ve 'ben bunu yapacağım' diye büyük bir isteğin arkasından bu sanatı başarmam. Hiç görmeyen bir insan olarak parmak uçlarımla dünyayı tanıdım ve resmederek insanlara mesaj vermeye çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Hayatında hiç resim eğitimi almadığını kaydeden Eşref Armağan, "Bütün teknikleri kendim araştırdım ve buldum. Dişçilerin kullandığı macun gibi bir macunum var ve ben onu ip haline getiriyorum, tuval üstünde çizgiler oluşturuyorum ve ona göre boyuyorum" diye kaydetti.

Engellilere yeteneklerini keşfetmeleri için tavsiyelerde de bulunan Eşref Armağan, ailelerin yardımının da önemli olduğunun altını çizdi.

Söyleşinin sonunda Armağan yaptığı resmi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e armağan etti. Başkan Bozbey de sanatçıya çiçek vererek teşekkür etti.

Eşref Armağan'ın eserlerinin yer aldığı sergi Konak Kültürevi'nde 14 Mayıs'a kadar izlenime açık kalacak. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görme Engelli Ressam Armağan: Parmak Uçlarım Gözüm Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement