Göz Göre Göre Ölüme İsyan Ettiler - Son Dakika
Güncel

Göz Göre Göre Ölüme İsyan Ettiler

Göz Göre Göre Ölüme İsyan Ettiler

Vapurdan düşerek ölen işçinin ailesi sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

16.01.2013 15:24  Güncelleme: 15:31

Beşiktaş iskelesinde vapurdan inmeye çalıştığı sırada denize düşüp hayatını kaybeden Haydar Kayır'ın ailesi, sorumluların cezalandırılması istemiyle suç duyurusunda bulunacak.

Geçen Cuma günü Kadıköy'den kalkan vapurun Beşiktaş'ta iskeleye yanaşmasının ardından vapurdan inmeye çalışan Haydar Kayır (43), ayağı kayınca denize düşmüş ve boğularak hayatını kaybetmişti. Haydar Kayır'ın ailesi güvenlik kamerası görüntülerinde, düşme anı ve sonrasında yaşanan kurtarma faaliyetlerini izledikten sonra sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Kayır'ın erkek kardeşi Bektaş Kayır, "Çok üzüntülüyüz. Görevlilerin iş bilememesi, sorumluluklarını yerine getirmemesi, kısacası ihmalden dolayı kardeşimin ölümüne üzülüyoruz. Her gün yüz binlerce insan geçiyor oradan. Kardeşim de tam 30 yıl vapur kullanan birisi. Onların ihmalkarlığı var. Bunu yasalar çerçevesinde maddi ve manevi olarak ödemeliler ki bir daha böyle talihsiz olaylar bir daha yaşanmasın" dedi.

EŞİ: GÖREVLİLERDEN ŞİKAYETÇİYİM

Haydar Kayır'ın eşi Hanife Kayır ise "Eşim düşmüş olabilir ama hiç kimse kurtarmadı. Ben görevlileri suçluyorum. İpe tutunmuş insan çırpındı çırpındı, görevliler atlayıp kurtarmadı. Görevlilerden şikayetçiyim. Çok büyük bir acı yaşıyoruz. 3 çocukla beni beraber bıraktı.. Çok kötü bir acı. Kurtulabilirdi ama kurtarmadılar. Vapur çalışmasaydı ipe tutunup çıkabilirdi" diye konuştu.

FOTOĞRAFINA BAKARAK AĞITLAR YAKTI

Haydar Kayır'ın annesi Sultan Kayır da "Ben ne söyleyeceğim? Çocuğum kurtulmuştu ama birisi eğilip elinden tutmadı. Bilerek öldürdüler çocuğumu. Ciğerimi yaktılar, beni mahvettiler. Çocuklarını öksüz bıraktılar" diyerek gözyaşı döktü. Oğlunun fotoğrafına bakarak ağıtlar yakan Sultan Kayır yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

(BB) - İstanbul/ Ataşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göz Göre Göre Ölüme İsyan Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement