Gübre Fabrikası'nda Öldüren Patlamaya 15'er Yıl Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Gübre Fabrikası'nda Öldüren Patlamaya 15'er Yıl Hapis İstemi

Gübre Fabrikası\'nda Öldüren Patlamaya 15\'er Yıl Hapis İstemi

Bursa'nın Gemlik İlçesi'ndeki serbest bölgede bulunan Gemlik Gübre Fabrikası'nda meydana gelen ve Uğur Çavdar'ın (32) ölümü Mustafa Karakol'un ise yaralandığı patlamayla ilgili soruşturma tamamlandı.

04.01.2016 13:57

Bursa'nın Gemlik İlçesi'ndeki serbest bölgede bulunan Gemlik Gübre Fabrikası'nda meydana gelen ve Uğur Çavdar'ın (32) ölümü Mustafa Karakol'un ise yaralandığı patlamayla ilgili soruşturma tamamlandı. Patlamada kusurlu olduğu öne sürülen 5 kişi hakkında, 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Gemlik İlçesi Serbest bölgede bulunan Gemlik Gübre Fabrikası'nın buhar kazanı bölümünde geçen temmuz ayında meydana gelen ve sesi Bursa ve Mudanya'dan da duyulan şiddetli patlama Gemlik'te korku ve paniğe neden oldu. Patlamanın buhar kazanlarının olduğu bölümünde gaz sıkışmasından meydana geldiği ortaya çıktı. Binanın içerisinde bulunan merdiven ve asansör bölümünün çöktüğü patlamada işçilerden  Uğur Çavdar yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Mustafa Karakol tedavi altına alınınmıştı.

AFAD ve AKUT ekiplerinin yönlendirildiği Gübre üretimi yapan fabrikada kimyasal sızıntı olasılığına karşı özel önlemler uygulanmıştı.

YARGILAMA MART'TA BAŞLAYACAK

Bursa Cumhuriyet Savcılğı'nın olayla ilgili soruşturması tamamlandı. Bilirkişi heyetinin raporuna göre olayda kusurlu oldukları öne sürülen fabrikanın iş bölümünden sorumlu M.T. (40), E.E.M.(58), A.G.K.,(62), İ.M.H. (31) G.T.(52) hakkında 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçlarından ağır ceza mahkemesine dava açıldı.

Haklarında 15'er yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıkların yargılanmasına önümüzdeki Mart ayında başlanacak. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gübre Fabrikası'nda Öldüren Patlamaya 15'er Yıl Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement