Gül: Siyasete Dönerim Ama Şartlı, İşime Karıştırmam - Son Dakika
Güncel

Gül: Siyasete Dönerim Ama Şartlı, İşime Karıştırmam

Eski danışmanı Ahmet Sever, Abdullah Gül'ün siyasete dönebileceğini ama bunun için şartı olduğunu ve çift başlılığa karşı olduğunu söyledi.

14.06.2015 12:34  Güncelleme: 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinde başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever, Gül'ü yanında çalıştığı 12 yılı özetleyen bir kitap yayınladı.

Ahmet Sever'in aktardığına göre; Gül siyasete dönüş şartlarını, "Çift başlılık olmaz. Ben gelir başbakanlığı yaparım. Karıştırmam. Ben nasıl cumhurbaşkanlığı yaptıysam, sen de öyle cumhurbaşkanlığı yaparsın" şeklinde sıraladı.

DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK AÇIKLAMALAR

Hürriyet Gazetesi'ne kitapla ilgili bir röportaj veren Ahmet Sever, Gül'ün siyasete dönüş şartlarından, Erdoğan - Gül ayrışmasına birçok konuda siyasette dengeleri değiştirecek açıklamalar yaptı.

"BANA İHTİYAÇ DUYULURSA"

Eski Cumhurbaşkanının siyasete dönmeye 'can atmadığını' savunan Sever, Gül'ün kendisine "Gelişmeler ne gösterir bilinmez. Gerçekten bana ihtiyaç duyarlarsa, o zaman düşünürüm. Tabii bunu kendi şartlarımı ortaya koyarak yaparım" dediğini aktardı.

"ÇİFT BAŞLILIK OLMAZ"

Sever'in anlattığına göre, Gül dönüş şartlarını da ""Çift başlılık olmaz. Ben gelir başbakanlığı yaparım. Karıştırmam. Ben nasıl cumhurbaşkanlığı yaptıysam, sen de öyle cumhurbaşkanlığı yaparsın. Yetkilerinin içinde kalarak... Sen nasıl bir başbakanlık yaptıysan ben de öyle yaparım." şeklinde sıraladı.

Gül: Siyasete Dönerim Ama Şartlı, İşime Karıştırmam

Son Dakika Güncel Gül: Siyasete Dönerim Ama Şartlı, İşime Karıştırmam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (73)

  • ilyas : abdullah gül sen otur yerinde sana ihtiyac yok tayyip erdoğan bize yeter tayipsiz kesinlikle olmaz oy bile alamazsın gül efendi 20 16 Yanıtla
  • Hicabi: Adam gibi adam Abdullah Gül 28 7 Yanıtla
  • Osmanlı : Gül hangi partiden olursa olsun ADAM GİBİ ADAM 27 5 Yanıtla
  • omeroglu : abi ben kürdum ama aptulah gul gibi samimi duygusal bir insan yok bu siyasette 24 6 Yanıtla
  • HAKKANİYET: Sayın Abdullah GÜL beyefendinin hakkaniyetli beyefendi ve adaletli olduğu herkesin malumudur. İşini de hakkıyla yapar üstüne vazife olmayan işi de vazife olana bırakır. Allah uzun ömür versin Abdullah GÜL 24 4 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Laa otur oturduğun yerde ...sıfır kilometre demirtaş varken ,ikinci el Gül neyimize... 7 20 Yanıtla
  • CHP: SENI GORM EK ISTEMIYORUZ GÜL 6 21 Yanıtla
  • hdpli: EMRE KUTLU selahattin Demirtaş zamanı gelecek senin başbakanın olacak bunu unutmayın kendi içinizde böyle bir adam varmı 5 19 Yanıtla
  • soylu: Gül partinin başına geçsin % 60 ı zorlar. 16 8 Yanıtla
  • Arslan: Otur oturduğun yerde reisin ayağına bağ olursun 5 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement