Gülsuyu'da Kullanıldığı İddia Edilen Silahlar Denizden Çıktı - Son Dakika
Güncel

Gülsuyu'da Kullanıldığı İddia Edilen Silahlar Denizden Çıktı

İstanbul Maltepe Gülsuyu'daki olaylarda Hasan Ferit Gedik'in öldürülmesinde kullanıldığı öne sürülen silahlar denizden çıkartıldı.

02.10.2013 19:58  Güncelleme: 09:40

Maltepe Gülsuyu'nda çıkan olaylarda Hasan Ferit Gedik'in öldürülmesi ve 9 kişinin de yaralanmasında kullanıldığı öne sürülen silahlar Tuzla sahilinde denizden çıkartıldı. Silahlı saldırıyla ilgili 3 kişi daha gözaltına alındı.

17 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR

Gülsuyu Mahallesi'nde önceki gün meydana gelen olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alınan 17 kişinin sorgusu sürüyor. Soruşturmayı yürüten Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olaya karıştıkları iddia edilen 3 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınan G.K, E.Ç ve E.K'nın, silahlı saldırıyı organize ettikleri ileri sürüldü.

3 TABANCA DENİZDEN ÇIKARILDI

Bu arada, Gülsuyu'ndaki silahlı saldırıda kullanılan 3 tabancanın Tuzla sahilinde denize atıldığı tespit edildi. Tuzla sahilinde arama yapan Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler, denizden 3 tabanca çıkardı. Tabancaların, incelenmek üzere kriminal laboratuvarına gönderildiği bildirildi.

Gülsuyu Mahallesi Mesut Caddesi'nde önceki akşam eylem yapan bir gruba kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ateş açılması sonucu 5 kişi yaralanmış, yaralılardan Hasan Ferit Gedik, tedavi gördüğü Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Olaya karıştıkları öne sürülen 17 kişi, polisin operasyonu sonucu gözaltına alınmıştı.

ÇARESİZ KALDILAR, VALİNİN KAPISINI ÇALDILAR

Öte yandan Maltepe Gülsuyu'nda Pazar günü çıkan olaylarda ölen Hasan Ferit Gedik (18)'in cenazesi pazartesi akşam saatlerinden beri Küçük Armutlu Cemevi'nde bekletiliyor. Gedik'in dedesi Mustafa Meray, yakınları ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği'nden (TAYAD) bir grup, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile görüştü. Meray, cenazenin Gedik'in öldürüldüğü yer olan Gülsuyu'na götürülmesini ve ardından defnedilmesini istiyor.

Maltepe Gülsuyu'nda Pazar günü çıkan olaylarda ölen Hasan Ferit Gedik (18)'in dedesi Mustafa Meray ve beraberindekiler, cenazenin Gedik'in öldürüldüğü yer olan Gülsuyu'na götürülmesi ve ardından defnedilmesi için İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile görüştü.

GÖRÜŞME 2 SAAT SÜRDÜ

Bu arada, görüşme sırasında Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği'nden (TAYAD) üyesi bir grup kadın valilik önünde bekledi. Görüşme bitene kadar burada 'Çeteler halka hesap verecek', 'Annelerin öfkesi katilleri boğacak' diye slogan atan grup için polis güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından Meray ve beraberindekiler, valilik önünden ticari taksiyle ayrıldı. Görüşme hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Gülsuyu\'da Kullanıldığı İddia Edilen Silahlar Denizden Çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gülsuyu'da Kullanıldığı İddia Edilen Silahlar Denizden Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement