Gümüşhane Artebel Gölleri'nde Araştırma Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane Artebel Gölleri'nde Araştırma Yapılıyor

Gümüşhane Artebel Gölleri\'nde Araştırma Yapılıyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Gümüşhane Artabel Gölleri Tabiat Parkı'nın 3 bin metrelik zirvede bulunan Rus İşgalinden kalan siper ve şehit mezarları ile ilgili arşiv ve alan çalışmaları yaptıklarını söyledi.

13.10.2013 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut'u makamında kabul etti. Bölge Müdürlüğünün Gümüşhane il genelinde yaptığı çalışmalar hakkında Vali Mayda'ya bilgi veren bölge müdürü Bulut; Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Gülaçar köyü sınırlarında bulunan Artabel Gölleri Tabiat Parkı'nın 3 bin metrelik zirvede bulunan Rus İşgalinden kalan siper ve şehit mezarları ile ilgili arşiv ve alan çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ise konuşmasında; "Karadeniz'in Kaçkarlardan sonra ikinci en yüksek noktası olan Gavur Dağları ve bu dağın en yüksek zirvesi olan 3331m rakımlı Abdal Musa tepesinin de bulunduğu bölge endemik bitki türlerinin yanında ve ıtri ve tıbbi bitki türü ve 20 adet buzul göllerinin varlığından dolayı 1998 yılında "Artabel Gölleri Tabiat Parkı" adıyla tabiat parkı ilan edildi. Bu özelliğinin yanında arkadaşlarımız altı hektar alana sahip tabiat parkında yaptıkları incelemelerde yaklaşık yüz yıl önce Rus işgali döneminde çatışmaların yaşandığı ve o dönemlere ait siperlerin ve at arabası yollarının varlığını halen devam ettirdiğini tespit ettiler. Bölgede yaşan insanların eskiden beri gelen anlatımlarında da Rus işgali döneminde çatışmaların yaşandığı ve şehitlerin olduğu söylenmekte. Tabiat Parkımız içinde bulunan alanda bu konuyla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz tarafından gerekli incelemelere başlandığı gibi Mili Savunma Bakanlığı nezdinde de gerekli incelemelerin yapılması noktasında çalışmaları başlattık. Elde edeceğimiz sonuçlar doğrultusunda bölgede gerekli olan her türlü çalışmayı başlatacağız. " dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gümüşhane Artebel Gölleri'nde Araştırma Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement