Gümüşhane Belediyesi'nden 50 Bin Çiçek Hedefi - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane Belediyesi'nden 50 Bin Çiçek Hedefi

Gümüşhane Belediyesi\'nden 50 Bin Çiçek Hedefi

Gümüşhane Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, refüjlerde ve şehrin çeşitli bölgelerinde peyzaj düzenleme çalışmalarına hız vererek, şehri güzelleştirmeye devam ediyor.

26.04.2014 11:13

Konuyla ilgili açıklama yapan Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem: "Baharla birlikte peyzaj düzenleme çalışmalarımıza hız verdik. Refüjlerde ve yeşil alan olarak bırakılan bölgelerde başlattığımız çiçek dikim çalışmasıyla, dışardan gelen misafirlerimizi daha güzel bir şekilde Şehrimizde karşılayamaya çalışıyoruz. Halkımıza da gezip, dinlenebileceği çiçeklerle donatılmış rengarenk mekanlar kazandırıp, yeşili bol olan ve modern bir şehir imkânı sunmaya gayret ediyoruz. Bu çalışmalarımız sürekli olarak devam edecektir." Dedi.

Belediye tarafından yapılan peyzaj düzenlemesi kapsamında Petunya, Begonya ve Kadife türleri, Çalı türlerinden ise Berberis ve yayılıcı Ardıç dikimleri gerçekleştirildi. Bağlarbaşı mahallesi orta refüjleri, şehir merkezi mevcut cadde üzeri refüjleri ve karayolu üzerinde bulunan refüjler başta olmak üzere 20 bin çiçek dikimi gerçekleştirildi. Şehir merkezindeki refüjde ise Leylandi ağacının çevresine yapılan desenli çiçek dikimi halkın büyük beğenisini kazandı.

Önümüzdeki günlerde; Karşıyaka mahallesi ve Fuadiye caddesi üzerinde bulunan refüjler ve duvar saksıları başta olmak üzere, şehrin çeşitli bölgelerinde çiçek dikimleri devam edecektir. Peyzaj çalışmaları kapsamında şehrin muhtelif yerlerine toplam 50 bin çiçek dikimi gerçekleştirilecek olup, bununla birlikte çeşitli ağaç fidanlarının dikimleri de gerçekleştirilecektir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gümüşhane Belediyesi'nden 50 Bin Çiçek Hedefi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement