Güney Afrika Büyükelçisi Mersin'de - Son Dakika
Güncel

Güney Afrika Büyükelçisi Mersin'de

Güney Afrika Büyükelçisi Mersin\'de

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi He Vika M.Khumalo ve beraberindeki heyet çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mersin'e geldi.

06.11.2013 20:54  Güncelleme: 16:16

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi He Vika M. Khumalo ve beraberindeki heyet çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mersin'e geldi. Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi He Vika M. Khumalo ve KwaZulu-Natal Eyaleti Hükümet Direktörü Nve Ngıdı ve beraberindeki heyet, Fahri Konsolos Numar Olcar ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti. Konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özcan, "Belediye olarak kardeş şehir ilişkilerine çok önem veriyoruz. Onun için Güney Afrika ile Mersin arasında bir kardeş şehir anlaşması teklifimi hemen iletmek istiyorum.

Durban ile Mersin arasında kardeş şehir ilişkilerini yapmak için çalışmalarımıza hemen başlayıp, konuyu belediye meclisine taşıyalım. 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerden sonra da çalışmalarımızı hızlandıralım" dedi. Konuşmasında Durban ile Mersin arasında kardeş şehir anlaşması için ilk adımın atılmasından çok mutlu olduklarını ifade eden KwaZulu-Natal Eyaleti Hükümet Direktörü Nve Ngıdı ise, "Bizi Mersin'de kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Biz önümüzdeki birkaç gün içerisinde tekrar çeşitli görüşmeler yapacağız.

Biz buradaki çeşitli alternatifleri ve fırsatları kendi şehrimiz ile karşılaştırarak, bu projeyle ilgili karşılıklı araştırma yapacağız. Bizim daha önce yapmış olduğumuz araştırmaya istinaden Mersin'de ileriye dönük karşılıklı işbirliği çalışmaları yapabileceğimiz konusunda hem fikiriz. Biz burada olmaktan çok mutluyuz. Durban ile Mersin arasında çok benzerlik var. Altyapı bir şehrin gelişimi için çok önemli. Altyapı yoksa diğer gelişmeler de kısıtlı olur. Çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum" diye konuştu

Konuşmaların ardından Özcan, kent hakkında bilgi verdi.

Heyet daha sonra Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan KwaZulu-Natal Eyaleti Hükümet Direktörü Nve Ngıdı, ekonomi, altyapı, tarım ve ticari işbirliği için kentte geldiklerini söyledi. Nve Ngıdı, KwaZulu-Natal ile Mersin arasında büyük bir benzerliğin olduğunu bu nedenle de Mersin iş dünyasını ülkelerine beklediklerini söyledi.

Büyükelçi He Vika M. Khumalo, Mersin'e 2'nci kez geldiğini ve beraberindeki heyetindeki görevlilerin ülkelerine Türk yatırımcıların davet ettiğinin dile getirdi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise bugün itibariyle Dünyanın 16'ncı ekonomisi olan Türkiye'nin 2023 hedefinde ilk 10 büyük ekonomi arasında yerini almak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Güzeloğlu, Güney Afrika'nın Mersin ile işbirliği ve kardeş şehir için talep de bulunmasının iki ülke arasındaki ilişkilerin de gelişmesinde büyük bir rol oynayacağını da vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güney Afrika Büyükelçisi Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement