Gürcistan'da Cumhurbaşkanlığı Seçim Süreci - Son Dakika
Güncel

Gürcistan'da Cumhurbaşkanlığı Seçim Süreci

Gürcistan\'da Cumhurbaşkanlığı Seçim Süreci

Cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin partisi, eski meclis başkanı Bakradze'yi aday gösterdi

29.07.2013 14:29

Gürcistan'da anamuhalefette yer alan Ulusal Birlik Partisi, ekimde yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde eski meclis başkanı ve partinin halen meclis grup başkanı David Bakradze'yi aday gösterdi.

Ülkede 27 Ekim'de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iktidar ve muhalefet partilerinin adayları belli oldu.

Başbakan Bidzina İvanişvili liderliğindeki Gürcü Rüyası Partisi eski Eğitim Bakanı Georgy Margvelaşvili'yi aday gösterirken, Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin Ulusal Birlik Partisi ise parti içi yapılan ön seçimin ardından Bakradze'yi aday gösterdiğini açıkladı.

Gürcistan'da halkın şimdiden büyük ilgi gösterdiği seçimler için bugüne kadar 23 parti ve sivil toplum kuruluşu kendi adayı için başvuruda bulunurken, bunlardan 16 sivil toplum kuruluşu ve 3 partinin adayı Merkez Seçim Komitesi tarafından kabul edildi.

Yaklaşık 3 milyon 537 bin seçmenin oy kullanacağı seçimlerde esas yarışın David Bakradze ve Georgy Margvelaşvili arasında geçeceği ifade ediliyor. İlk turda adayların yeterli oy alamayacağı ve yeni cumhurbaşkanının yapılacak ikinci tur seçimlerin ardından belirleneceği ihtimali üzerinde duruluyor. - Tiflis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gürcistan'da Cumhurbaşkanlığı Seçim Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement