Gürsu'da Ramazan Coşkusu Ve Nostaljisi Yaşanıyor - Son Dakika
Güncel

Gürsu'da Ramazan Coşkusu Ve Nostaljisi Yaşanıyor

Gürsu\'da Ramazan Coşkusu Ve Nostaljisi Yaşanıyor

Gürsu Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri ile ilçede, ramazan nostaljisi ve coşkusu yaşatılıyor.

15.07.2013 07:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürsu Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ramazan ayı etkinliklerinin ilki ilçe halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Gürsu Kent Meydanı' nda oluşturulan etkinlik alanında, Ramazan ayı süresince, her cuma, cumartesi ve pazar günleri gerçekleştirilecek olan etkinliklerin ilk günü; fasıl, canlı Hacivat-Karagöz ve sihirbaz gösterisiyle renklendi.

Ramazan ayı süresince, ilçe halkına eski ramazanların keyfini yaşatmayı amaçladıklarını belirten Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü " Sahip olduğumuz en önemli kültürel değerlerimizden biridir Ramazan. Bu mübarek ay süresince yaşanan manevi ortam, ülke olarak birlik ve beraberlik iklimini canlandırmakta, hepimizin kalbine huzur vermektedir. Bir olma duygusunun en sıcak şekilde hissedildiği bu güzel günler hemşehrilerimizle birlikte yaşamak istedik. İlçe halkımızın iftar sonrası aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirebileceği bu etkinlikleri gerçekleştirerek, ilçemizin sosyal yaşamına zenginlik katmayı amaçladık. Tüm hemşehrilerimizi ramazan ayı süresince gerçekleştirilecek bu etkinliklere aileleriyle birlikte bekliyoruz. " dedi.

Gürsu Kent Meydanı' nda, oluşturulan iftar çadırında ise; sivil toplum örgütlerinin, firmaların, hayırseverlerin desteğiyle, Ramazan ayı süresince iftarlar verilmekte. Gürsu Belediyesi' nin desteğiyle verilen iftar yemeğinde; Belediye personeli ve ilçe halkı bir araya gelerek oruçlarını birlikte açtı.

Ramazan ayı süresince; her cuma, cumartesi ve pazar günü düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında; ilahi ve semazen, Kuran-ı Kerim tilaveti, Tasavvuf Müziği konseri, fasıl, canlı ve gölge Hacivat-Karagöz, sihirbaz, jonglör, meddah, Aşuk ile Maşuk, orta oyunu, tiyatro, animasyon gösterileri gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gürsu'da Ramazan Coşkusu Ve Nostaljisi Yaşanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement