6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine ilişkin davada sanıklar tutuklandı - Son Dakika
Güncel

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine ilişkin davada sanıklar tutuklandı

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine ilişkin davada sanıklar tutuklandı Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel cezaevine gönderildi 6 yaşındaki çocuğun evlendirildiği iddiasıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınarak adliyeye getirilen Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklanarak...

15.12.2022 12:14  Güncelleme: 15:35

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine ilişkin davada sanıklar tutuklandı

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel cezaevine gönderildi

İSTANBUL - 6 yaşındaki çocuğun evlendirildiği iddiasıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınarak adliyeye getirilen Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara uğraması iddiasına ilişkin dava açılmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, baba Yusuf Ziya Gümüşel ile anne Fatıma Gümüşel'in "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. Dini nikahla evlendirildiği iddia edilen Kadir İstekli hakkında ise "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ve "cinsel saldırı" suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edilmişti.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin haklarında çıkardığı yakalama kararı sonrası polis tarafından gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolleri için hastaneye getirilen sanık Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel, bugün Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde mahkeme başkanı tutuklama kararını sanıkların yüzlerine okudu. Sanıklar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakim karşısına çıkacaklar

Sanık Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel, Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 30 Ocak 2023 tarihine hakim karşısına çıkacak.

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine ilişkin davada sanıklar tutuklandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine ilişkin davada sanıklar tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement