
Çocukların derslerden arta kalan zamanlarında hem eğlenmesi hem de sosyalleşmesi için çalışmalar yürüten Odunpazarı Belediyesi, Emek Gençlik Merkezi'nde 'Satranç Atölyesi' açtı.
Olaylar karşısında hızlı ve doğru düşünmeyi sağlayan, olgun bir kimlik ve kişilik kazandıran, görsel zekâyı ve hafızayı geliştiren satranç sporunu, çocuklara aşılamak, sevdirmek ve çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla açılan 'Satranç Atölyesi'ne, 7-12 yaş arası çocuklar katılıyor. Büyük ilgi gören satranç atölyesinde çocuklar, hem satranç oynuyor hem de stratejik düşünmeyi öğreniyor.
Çocukların satranç sayesinde stratejik karar vermeyi öğrendiğine dikkat çeken yetkililer, "Satranç sayesinde çocuklar derslerinde ve yaşamlarında daha doğru karalar verebiliyor" dedi.
Son Dakika › Güncel › Odunpazarı Belediyesi'nden çocuklar için satranç atölyesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.