Hakkari'de Karda Klip Çektiler - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Karda Klip Çektiler

Hakkari\'de Karda Klip Çektiler

Hakkarili türkücü Aydın Aydın, TRT Müzik kanalı sanatçısı Melis Demir ile birlikte doğduğu köyde yaşam mücadelesini anlatan kilip çekti.

28.01.2013 11:55  Güncelleme: 11:53

-hakkari ve çevresinde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, Hakkarili türkücü Aydın Aydın, TRT Müzik kanalı sanatçısı Melis Demir ile birlikte doğduğu köyde yaşam mücadelesini anlatan kilip çekti.

Bir süre önce memleketi Hakkari'nin Bağışlı Köyü'nde yakınlarıyla birlikte eksi 10 derece soğukta kar banyosu yapan türkücü Aydın Aydın, bu kez de Rojbunate Pirozbe (Doğum günü kutlu olsun) adını verdiği Kürtçe şarkının klibinin çekimleri için Hakkari'ye geldi. Klibin çekileceği Bağışlı Köyü yolunun kardan kapalı olması nedeniyle sanatçı Aydın ve kilipte birlikte oynadığı Diyarbakırlı TRT Müzik kanalı sanatçısı Melis Demir, klibi çekecekleri Bağışlı Köyü'ne karla mücadele çalışması yapan kepçeyle gitmek zorunda kaldı. Karla mücadele çalışması yapan iş makinesi yaklaşık 3 kilometrelik yolu kardan temizlerken, Sanatçılar Aydın ve Demir de zaman zaman iş makinesinin kepçe bölümüne çıkarak burada türkü okudu.

Aydın, Rojbunate Pirozbe kilibinde, yaklaşık 2 metre karın bulunduğu bölgede, köylülerin kış aylarında yaşadıkları sıkıntıları, dramatik sahnelerle anlatmaya çalıştı. Kilip senaryosu uyarınca hamile olan eşini, karda yürüyerek hastaneye götürmeye çalışan bir kişiyi canlandıran Aydın, zaman zaman zor durumda kaldı. Karda yuvarlanan Aydın ve klip ardaşlarına, köylüler yardım etti. Klibin bir diğer bölümünde smokin giyen Aydın ve yöresel kıyafet giyen Demir'in beyaz kar örtüsü üzerinde dans etti. Diyarbakırlı olan Demir hastalanmayı göze alarak güzel bir kilip çekimi gerçekleştirdiklerini belirtirken, Hakkarili olan Aydın, sözleri ve müziği kendisine ait olan Kürtçe Rojbunate Pirozbe (Doğum günü kutlu olsun) şarkısı için bu çekimleri yaptıklarını anlattı.

Kendilerine yardım eden ve yolun açılması için iş makinesi gönderen Hakkari Valiliği'ne de teşekkür eden Aydın, "Rojbonate piruzbe'yi kendi memleketimde bütün dünyaya tanıtmak istedim. Burada yüz yıllardır ot çekmeye giden insanlar çığ altında kalmıştır. Anne, baba, karısını doktora götüremeden kaybeden insanlarımız vardır. Bunlara da dikkat çekerek klip yaptık. Melis hanıma bu klipte oynamayı seve seve kabul etti. Klibin sonunda kar üstünde dans ederek bunun güzelliğini de anlatmaya çalıştık. Bir taraftan dans ettik, diğer taraftan da Melis hanımı karda bata çıka hastaneye yetiştirmeye çalıştık. Yardımlarını esirgemeyen köylülerimize de teşükkür ediyorum" dedi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Karda Klip Çektiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement