Haksız Rekabete Yargı 'Dur' Dedi - Son Dakika
Güncel

Haksız Rekabete Yargı 'Dur' Dedi

Haksız Rekabete Yargı \'Dur\' Dedi

İstanbul deniz Otobüsleri San. ve Tic. A.Ş. (İDO) ile Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (Negmar - İstanbul Lines) arasındaki "haksız rekabet" davasını İDO kazandı.

23.03.2016 17:11

İstanbul deniz Otobüsleri San. ve Tic. A.Ş. (İDO) ile Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (Negmar - İstanbul Lines) arasındaki "haksız rekabet" davasını İDO kazandı.

İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, 22 Mart 2016 tarihinde aldığı kararla "Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş.'nin eyleminin Türk Ticaret Kanunu 55-1-e maddesine göre haksız rekabet teşkil ettiği"ni tespit ederek, "Bu şekilde haksız rekabet teşkil eden eylemleri yönünden bu davalının haksız rekabetinin men'ine" karar verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İDO'yu 2011'de 861 milyon dolara özelleştirmesinin ardından şirketin en önemli hatlarından biri olan Eskihisar-Topçular hattında, Negmar şirketlerinden Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. tarafından herhangi bir ihale yapılmaksızın ve kamuya herhangi bir bedel ödenmeksizin bir hat açılmıştı.

Bu bölgede Tavşanlı Belediyesi'ne ait bir arazinin hukuksuz bir şekilde kullanılarak faaliyete başlamasının ardından İDO, konuyu mahkemeye götürmüştü. Dün gerçekleşen karar duruşmasında, Mahkeme İDO'yu haklı buldu ve Narlı Feribot'un haksız rekabetini tespit ederek, bunun men'ine karar verdi.

861 MİLYON DOLARA ÖZELLEŞTİRİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında özelleştirilmişti. İhaleyi 861 milyon + KDV bedelle Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Haksız Rekabete Yargı 'Dur' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement