Halaylar Birlik ve Beraberliğe Çekildi - Son Dakika
Güncel

Halaylar Birlik ve Beraberliğe Çekildi

Halaylar Birlik ve Beraberliğe Çekildi

Kars Sarıkamışlı, Menemen Emiralem Piknik Alanı'nda düzenlenen 'Geleneksel Dayanışma ve Piknik Şöleni'nde buluştu.

27.05.2013 14:03

İzmir ve İzmir'e yakın çevre illerde yaşayan bin civarında Kars Sarıkamışlı, Menemen Emiralem Piknik Alanı'nda düzenlenen 'Geleneksel Dayanışma ve Piknik Şöleni'nde buluştu.

Piknik Şöleninde Coşku ve Neşe Hakimdi

İzmir ve ilçelerine Kars'ın Sarıkamış ilçesinden gelerek yerleşen hemşehriler, her yıl mayıs ayında geleneksel olarak gerçekleştirilen piknik şöleninde bir araya geldi. Sabahın erken saatlerinden başlayıp ve akşam saatlerine kadar devam eden etkinliğe yoğun katılım gerçekleşti. Büyük coşku ve neşe içerisinde gerçekleşen ve dernek yönetimi tarafından davetlilere mangalın yanı sıra Kars yöresine ait yöresel kete ve yemeklerinde ikram edildiği piknikte yemeklerin yenmesinin ardından davetliler, çalan davul zurna eşliğinde yöreye özgü halaylar çekerek gönüllerince eğlendi.

Ülkenin Aydınlık Yarınlarından Yanayız

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Öztürk, 'Bizler bu ülkenin serhat şehri Kars ilinin evlatları olarak dünyaya geldik. Kars'a olan sevgimizi, hasretimizi anlatmaya gerek yok. Şunu da belirtmek isterim ki yaşadığımız İzmir ilini de çok seviyoruz. Ülkemizin tüm illerini ve o illerde yaşayan tüm kardeşlerimizi de çok seviyoruz. Biz Karslılar dün olduğu gibi bugünde ülkemizin çağdaş ve aydınlık yarınlarından yanayız. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği barış yolunda hep ilerlemeye devam edeceğiz. Kültürümüzün, birlik beraberliğimizin yeni nesillere de aktarılması inancıyla düzenlediğimiz bu etkinliğimize katılan ve desteklerini esirgemeyen tüm dostlarımıza ve hemşirelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum'dedi. Öztürk'ün açılış konuşmasının ardından görüşlerini dile getiren Dernek Başkanı Hüseyin Candan ise açıklamalarında birlikteliğe vurgu yaparak, 'Geleneksel olarak her yıl Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz bu piknik şöleni ile yılda bir kez de olsa birbirine uzak yerlerde yaşayan hemşehrilerimizi bir araya getirip, birlik ve beraberlik adına kaynaşmalarını ve yeni nesillerinde özünü, kültürünü daha iyi tanımalarını sağlamayı arzuluyoruz' diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Halaylar Birlik ve Beraberliğe Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement