Halk Ozanı Özay Gönlüm Unutulmadı - Son Dakika
Güncel

Halk Ozanı Özay Gönlüm Unutulmadı

Halk Ozanı Özay Gönlüm Unutulmadı

Sanatçı Özay Gönlüm, ölümünün 12. yılında çeşitli etkinlikler düzenlenerek anılıyor.

02.03.2012 08:19  Güncelleme: 08:20

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'nin tanıtımı kapsamında 9'u Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın 23 farklı ülkesinde Türk Halk Müziği Konseri veren ve 4 bine aşkın halk ezgisini besteleyerek halk müziğine büyük hizmet veren Özay Gönlüm'ü, yakınları ve sevenleri ölümünün 12. yılında yalnız bırakmadı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Denizli Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları, Kızılcabölüklüler Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Sefa Ağaç, yönetim kurulu üyeleri ve sanatçının yeğeni Osman Gönlüm ile sevenleri, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önündeki Özay Gönlüm heykeli başındaki anma programına katıldı. Anma programında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Özay Gönlüm'ün, Denizli başta olmak üzere Ege yöresi türkülerini derleyerek gönüllerde taht kurduğunu ifade etti.

Özay Gönlüm'ün gönüllerin sanatçısı olduğuna dikkat çeken Başkan Zolan, şöyle dedi:

'Sanatçımız, kültürümüze güzelliklerimize katkı sağlamış bir büyüğümüzdür. Denizli Belediyesi olarak onun bıraktığı eserlere sahip çıkmak ve geleceğe taşımak adına buradayız. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Özay Gönlüm'ün eserleri yaşamaya devam edecek. O bizim ve bölgemizin güzel türkülerini ortaya çıkaran derleyen bir büyüğümüz. Birçok yeteneğe sahip yaratıcı bir kişiliği var. Denizlili olmasından dolayı da ayrı bir gurur duyuyoruz. Yarın Ankara'da da bir anma etkinliğimiz olacak. Ünlü sanatçımızın sadece Denizli'ye değil tüm Türkiye'ye ait olduğunu göstereceğiz. Özay Gönlüm yeteneğini olağan üstü gayretle bizlere sundu ve sonucunda devlet sanatçısı oldu. Bunu yanında kendisi milletin sanatçısı halkın sanatçısı olma noktasında gönlümüzde taht kurdu. Özay Gönlüm, gönüllerimizin sanatçısı Denizli'mizin en önde gelen sanatçısıdır.'

-HALK OZANI ÖZAY GÖNLÜM-

Denizli'nin yetiştirdiği ünlü halk ozanı Özay Gönlüm, 5 Şubat 1940'da Denizli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli'de tamamlayan ozan, 14 yaşında bağlama çalmaya başladı. Yıllarca Ankara Radyosu'nda görev yapan halk ozanı Gönlüm, 1965-1977 yılları arasında Ege yöresinde ve özellikle Denizli ile köylerinde folklor araştırması yaptı.

Gönlüm, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'yi tanıtım programı çerçevesinde, 9'u Avrupa'da olmak üzere dünyanın 23 farklı ülkesinde Türk Halk Müziği konserleri verdi.

Denizli ağzı ve şivesiyle okuduğu ''Ninenin mektupları' ile üne kavuşan halk ozanı Gönlüm, 1mart 2000'de aramızdan ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Halk Ozanı Özay Gönlüm Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement