'Hanım Ağa'da Gözaltında - Son Dakika
Güncel

'Hanım Ağa'da Gözaltında

\'Hanım Ağa\'da Gözaltında

Çete Operasyonunda Eski Polis "Hanımağa" Lakaplı Güniz Akkuş da Gözaltında

22.03.2011 18:21

Çete operasyonunda gözaltına alınan 20 kişinin içerisinde, polislikten atılan "Hanımağa" lakaplı Güniz Akkuş'un da olduğu öğrenildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, İstanbul'da, çeteye yönleik olarak 24 adreste eş zamanlı operasyon düzenledi. 4 aydır yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından çete üyesi 20 kişi özaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Sosyolog Serdar Taşçı ile polislikten atılan "Hanımağa" lakaplı Güniz Akkuş'un da bulunduğu öğrenildi. Yaralama, gasp, tehdit gibi suçlara karıştığı belirlenen çete üyelerinin Oranize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemeleri sürüyor.

Çete üyelerinin bir sanığın görülmekte olan davasında mahkemeden lehine karar çıkartmak için rüşvet vermek istediklerinin tespit edildiği ileri sürüldü. Öğretim Üyesi Serdar Taşçı'nın "suç örgütene yardım ve yataklık" iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Çete üyeliğinden gözaltına alınan "Hanımağa" lakaplı Güniz Akkuş, polislikten atıldıktan sonra kendisine sabıkalılardan oluşan çete kurup eğlence mekanlarını haraca bağladığı ve bir kişiyi de yaraladığı iddiasıyla üç yıl cezaevinde yatmıştı. Tahliye olduktan sonra bir eğlence mekanına ortak olduğu öğrenilen Güniz Akkuş basın mensuplarına, artık kendi işinin başında olacağını söyleyerek, "Eski defterler kapandı. Şimdi sadece işimle ilgileneceğim ve başarılı bir işkadını olacağım. Beni yargılayan hakimlere iyi işler yapabileceğimi kanıtlayacağım" demişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Hanım Ağa'da Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement