Harran'da Suriyeli Sığınmacılara Afet Eğitimi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Harran'da Suriyeli Sığınmacılara Afet Eğitimi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Harran ilçesinde Avrupa Doğal Afetler Eğitimi Merkezi tarafından yürütülen Barınma Merkezlerinde Afet Bilinci ve Yangın Eğitimi Projesi kapsamında Suriyeli sığınmacılara eğitim verildi.

Harran ilçesinde Avrupa Doğal Afetler Eğitimi Merkezi tarafından yürütülen Barınma Merkezlerinde Afet Bilinci ve Yangın Eğitimi Projesi kapsamında Suriyeli sığınmacılara eğitim verildi.

Harran Konteyner Kentte gerçekleştirilen etkinlikte sığınmacılara, barınma merkezlerindeki en önemli risk olan yangınların oluşumu, yangın öncesi ve sırasındaki doğru davranış şekilleri uygulamalı olarak anlatıldı.

AFAD İl Müdürü Mahmut Sönmez, etkinlikte yaptığı konuşmada, eğitimleri okullarda yaygınlaştırmayı planladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Eğitimler verimli geçiyor proje kapsamında, barınma merkezlerinde gönüllü eğitmen yetiştirilmesi, bu eğitmenlerin projeyi okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinin yanı sıra yetişkinler seviyesinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Suriyeli sığınmacılar, projeyle çevrelerindeki olası risklere ilişkin farkındalık kazanacak. Suriyelilerin, acil durumlarda müdahale kapasiteleri de arttırılmış olacak."

Kaynak: AA