Haşerelerle Mücadelede Expeltox Piyasada - Son Dakika
Güncel

Haşerelerle Mücadelede Expeltox Piyasada

Haşerelerle Mücadelede Expeltox Piyasada

Expel İlaç Firması, haşerelerle mücadelede akciğere zarar vermeyen yeni ürünü exPeltox Sprey'i piyasaya sundu.

28.04.2011 13:00

Expel İlaç Firması, haşerelerle mücadelede akciğere zarar vermeyen yeni ürünü exPeltox Sprey'i piyasaya sundu. Ürünün, insan ve çevre sağlığına zarar vermediğini belirten Expel İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Biyolog M. Nedim Büyüknacar, "Yılda 1 milyon kutu satışı hedefliyoruz" dedi.

Basın toplantısıyla ürünü tanıtan Büyüknacar, haşereler ve üremeleriyle ilgili bilgiler aktardı. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesiste üretilen exPeltox'un, Sağlık Bakanlığı ruhsatı ve Dünya Sağlık Teşkilatı onaylı olduğunu belirten Büyüknacar, evlerde ve işyerlerinde güvenli kullanımı amaçladıklarını kaydetti. Uzman ekip ve ekipman gerektirmeden kullanılabilme özelliğine sahip olan ilacın, özellikle yaz aylarında çoğalarak insan sağlığını daha fazla tehdit eden haşerelere karşı uzun süreli ve kesin çözümü garanti ettiğini vurgulayan Büyüknacar, 19 yıllık deneyim ve uzun süreli Ar-Ge çalışmalarının ardından ilacın üretildiğini ve piyasaya sunulduğunu söyledi. 500 mililitrelik püskürtme başlıklı şişesiyle marketlerde ve eczanelerde ürünün satışa sunulduğunu anlatan Büyüknacar, özel kutusuyla ürünün daha güvenli kullanım sağladığını da ifade etti.

'İŞYERİNİ, EVİNİ GÜVENLE İLAÇLA'

M. Nedim Büyüknacar, sivrisinek, karasinek, hamam böceği ve karınca gibi haşerelerin insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini ve özellikle yaz aylarında bu haşerelerin sayısının arttığını söyledi. Büyüknacar, "Haşereler milyonlarca zararlı maddeyi ve mikroorganizmayı yiyeceklerimize, içeceklerimize taşırlar. Kan emen ve ısıran sinekler, sıtma, dizanteri, bağırsak iltihabı, sarı humma, filariasis gibi çok sayıda hastalığa neden olurlar. İnsan sağlığını böylesine tehdit eden bu canlılara karşı kesin çözüm için exPeltox Sprey'i geliştirdik. exPeltox Sprey herkesin kendi evini ve işyerini ilaçlamasına olanak sağlayan pratik bir kullanıma sahip. Bu nedenle artık isteyen herkes, kısa sürede ve yorulmadan kendi evini güvenle ilaçlayabilecek" dedi. Büyüknacar, ExPeltox'un 6 ay etkili olduğunu ve haşerelere karşı uzun süreli ve kesin çözüm sağladığını söyledi.

Toplantıya Expel İlaç Firması'nın ilaç yapmak için aktif madde temin ettiği Sumitomo Firması'nınTürkiye Temsilcisi Burhan Kıranoğlu da katıldı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Haşerelerle Mücadelede Expeltox Piyasada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement