Hastaların talebini üretime dönüştürdü - Son Dakika
Güncel

Hastaların talebini üretime dönüştürdü

Hastaların talebini üretime dönüştürdü

FERHAT BARULAY - Kaya tuzu ve kilden antiseptik özelliğe sahip ayak bakım seti yapan girişimci, artan talebi karşılamak amacıyla seri üretime geçti.

24.11.2013 12:03

FERHAT BARULAY - Kaya tuzu ve kilden antiseptik özelliğe sahip ayak bakım seti yapan girişimci, artan talebi karşılamak amacıyla seri üretime geçti.

Emekli öğretmen Mustafa Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce emekli olunca memleketinde kaya tuzuyla ilgili ürünler yapmaya başladığını söyledi.

Tuzun sağlık açısından önemli bir kaynak olduğunu belirten Çağlar, "Kilin insan vücuduna faydalı olduğunu öğrendik ve killi kaya tuzundan ürünler yapmaya başladık. Bir arkadaşımızın üniversitede okuyan kızının ayağında kanamalı ayak mantarı olduğunu duyduk, ona iki paket hediye ettik. Babası arayarak teşekkür etti. Kullanılan malzemenin genç kızın ayağını iyileştirdiğini ve araba bile kullanabildiğini söyleyince, bu iş üzerinde kafa yormaya başladık. Zaten birçok vatandaşımızın da böyle talebi vardı, bunu yaygınlaştırdık" diye konuştu.

- Atalarımızın metodunu geliştirdik

Ürünlerinin yoğun ilgi gördüğünü anlatan Çağlar, çeşitli kentlerden gelenlerin ve yurt dışına gidenlerin ayak bakım setlerine yoğun talep gösterdiğini kaydetti.

"Eskilerimiz, büyüklerimiz ayaklarını tuzlu suda dinlendirirdi" diyen Çağlar, "Doğal tuz, cilt hastalıklarına iyi geliyor. Eskiden de bu biliniyordu, atalarımız bunu çok güzel uyguluyordu. Biz de atalarımızın metodunu geliştirdik. Killi tuza antiseptik doğal ürün de katarak bu hale getirdik. Bugüne kadar iyi talep gördü. 750 gramlık paketlerde satış yapıyoruz. Metal olmayan kaptaki suda tuzu eritiyorsunuz. Ayaklarınızı yaklaşık yarım saat sonra çıkarıp 10 dakika bekletiyorsunuz ve 15 dakika sonra duruluyorsunuz. Aralıksız 6 akşam bunu yapmamız lazım. Bu uygulamayla hastalık ve yorgunluk kalmıyor" ifadesini kullandı.

Çağlar, yorucu ve sürekli ayakta kalan kişilerde çeşitli hastalıklar oluştuğuna dikkati çekerek, ürününün bu konuda fayda sağlayacağını düşündüğünü aktardı.

İnsanlığa hizmeti hayat felsefesi gördüğünü dile getiren Çağlar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Benim bir idealim var, ayak mantarları ve rahatsızlıkları genelde ayakkabıyı uzun süre giyen insanlarda olur. Keşke elimde imkanım olsa da Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) her erine bir çift ayak bakım tuzu hediye edebilsem. Askerlerimiz postalları uzun süre giyiyor. Böyle rahatsızlıklar olabiliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hastaların talebini üretime dönüştürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement