Hat Sanatının Tarihsel Yolculuğu Bu Programda Konuşulacak - Son Dakika
Güncel

Hat Sanatının Tarihsel Yolculuğu Bu Programda Konuşulacak

Hat Sanatının Tarihsel Yolculuğu Bu Programda Konuşulacak

Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, İslâm sanatının eşsiz örneklerinin verildiği hat sanatının dünü ve bugününün konuşulacağı özel bir program düzenleyecek.

11.10.2017 11:36

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, kültür ve sanatın her alanında düzenlediği etkinliklerle İstanbulluları buluşturmaya devam ediyor. İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile İstanbul Tasarım Merkezi, İslâm kültüründeki yazı sanatı olan hat sanatının zaman içerisinde değişen şekli ve özgün dokunuşlarla meydana gelen farklı formlardaki yapısının ele alınacağı "Hat: Klasik Birikim-Özgün Dokunuş" adlı programa ev sahipliği yapacak.

Etkinlik, 14 Ekim Cumartesi günü İstanbul Tasarım Merkezi Seminer Salonu'nda gerçekleşecek. Moderatörlüğünü İsmail Erdoğan'ın üstleneceği programa; Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslâm Sanatları Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi ve Hattat Doç. Dr. Fatih Özkafa, Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi ve Hattat Yrd. Doç. Dr. Savaş Çevik ile Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslâm Sanatları Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi ve Hattat Muhammed Efdaluddin Kılıç konuşmacı olarak katılacak. Panelde; tarih boyunca İslâm kültürünün etkisiyle değişen, gelişen ve yeni bir oluşum içine giren hat sanatının yolculuğu hakkında katılımcılara bilgi verilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hat Sanatının Tarihsel Yolculuğu Bu Programda Konuşulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement