Hat Üzerine Varak Sergisi Süleymanpaşalı Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Hat Üzerine Varak Sergisi Süleymanpaşalı Sanatseverlerle Buluştu

Hat Üzerine Varak Sergisi Süleymanpaşalı Sanatseverlerle Buluştu

Süleymanpaşa Belediyesi'nin organizasyonunda Halk Akademisi, Büyükçekmece Belediyesi ve Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün katkıları ile Hat Üzerine Varak Sergisi açıldı.

18.03.2015 16:27  Güncelleme: 16:28

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral'ın da katıldığı Sarı Köşk'te (Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürlüğü) gerçekleştirilen açılışa Tekirdağ İl Kültür Müdür V. Naşit Oskay, sergilenen eserlerin yaratıcısı Melda Çıkanlar ve çok sayıda sanatsever Tekirdağlı katıldı.

GÜRAL: "SANATSIZ BİR GÜNÜMÜZÜN GEÇMEMESİ DİLEĞİYLE"

Açılış kurdelesinin kesilmesi öncesinde bir konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral; "Geleneksel sanatlarımızın modernize edilerek genç kuşaklara tanıtılması ve aktarılması amacına hizmet eden sanatçımız Melda Çıkanlar hanımefendiye emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Sanatsız bir günümüzün geçmemesi dileğiyle." ifadelerini kullanarak açılışı gerçekleştirdi.

ALBAYRAK VE EŞKİNAT ESERLERİ İNCELEDİ

Açılışın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da sergiyi ziyaret ederek eserleri tek tek inceledi.

EŞKİNAT; "BÖYLE ESERLERİN SÜLEYMANPAŞA'YA GELMESİ VE VATANDAŞLARA SUNULMASI OLDUKÇA ÖNEMLİ"

Eşkinat yaptığı konuşmada; "Büyük emek ve sabır isteyen bir sanat dalı. Böyle eserlerin Süleymanpaşa'ya gelmesi ve vatandaşlara sunulması oldukça önemli. Serginin açılması ve vatandaşlarla buluşturulmasında Süleymanpaşa Belediyesi ile işbirliği içinde bulunan, emeği geçen başta eserlerin sahibi Melda Çıkanlar olmak üzere Büyükçekmece Belediyesi, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Halk Akademisi'ne teşekkür ederim. Vatandaşlarımız ilgi gösterdikçe bizim sanat alanındaki faaliyetlerimiz devam edecek. 1 Nisan tarihine kadar açık olacak sergiye tüm vatandaşlarımızı bekliyorum." şeklinde konuştu.

SERGİ 1 NİSANA KADAR AÇIK KALACAK

Melda Çıkanlar'ın eserlerinden oluşan Hat Üzerine Varak Sergisi 17 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında Sarı Köşk'te (Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürlüğü) sergilenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hat Üzerine Varak Sergisi Süleymanpaşalı Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement