Hatay'da Göçmen Kaçakçılığı Şebekesine Operasyon: 15 Gözaltı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hatay'da Göçmen Kaçakçılığı Şebekesine Operasyon: 15 Gözaltı

03.10.2017 15:01

Hatay'da göçmen kaçakçılığı şebekesine operasyon: 15 gözaltıHATAY'da Suriyeli kaçakları sınırdan Türkiye'ye para karşılığı geçiren şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda aralarında 2 uzman erbaşın da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Hatay'da göçmen kaçakçılığı şebekesine operasyon: 15 gözaltı

HATAY'da Suriyeli kaçakları sınırdan Türkiye'ye para karşılığı geçiren şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda aralarında 2 uzman erbaşın da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, ülkeye kaçak yollarla Suriyelileri para karşılığı sokan bir insan ticareti şebekesi takibe alındı. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şebeke üyelerine operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda sınır birliklerinde görevli bir uzman çavuş, bir uzman onbaşı ile birlikte toplam 15 şüpheli gözaltına alındı. Şebeke üyelerinin gözaltına alınmasının ardından şebeke tarafından ülkeye kaçak yollarla sokulduğu belirlenen 267 Suriyeli de yakalandı. Suriyeliler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilirken, şebeke üyesi 15 kişi sorguya alındı. Suriye'den Türkiye'ye kaçak olarak geçenlerin 1000 dolar ödediği ileri sürülen şüpheliler sorgularının tamamlanmasının ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler adliyeye sevk edilirken aralarından biri 'İspatlanmamış nereye çıkanları çekiyorsunuz' derken bir diğeri ise 'Çekin çekin ağabey elinize sağlık' diyerek gazetecilere tepki gösterdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Göçmen Kaçakçılığı Şebekesine Operasyon: 15 Gözaltı - Son Dakika


Advertisement