Muğla Milas açıklarında yelkenli teknede yurt dışına çıkmaya çalışan 4'ü çocuk 12 kaçak göçmen ile 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı. Kıyıya çıkarılan kaçak göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi; dikkat çekmemek için şık kıyafetler giydikleri görüldü.
Jandarma, İstanbul'dan Edirne'ye kaçak göçmen taşındığı bilgisi üzerine bir kamyoneti takibe aldı. Marmaraereğlisi'nde durdurulan araçtan 3'ü kadın 19 kaçak göçmen çıktı. Göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilirken, araçtaki V.E. ile R.E.S. 'Göçmen kaçakçılığı' suçundan tutuklandı.
Muğla'nın Dalaman ilçesi açıklarında lastik bot içindeki 36 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Edirne'de polisin Atatürk Bulvarı'ndaki bir apartman dairesine düzenlediği operasyonda, aralarında çocukların da bulunduğu 10 kaçak göçmen yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Sahil Güvenlik ekipleri, İzmir'in Urla açıklarında durdurdukları yelkenli teknede Filistin, Afganistan, Suriye, Yemen ve Irak uyruklu 11 kaçak göçmeni ve 2 organizatörü yakaladı. Göçmenler Göç İdaresi'ne teslim edilirken kaçakçılar hakkında soruşturma açıldı.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde yüzerek Yunanistan'a geçmeye çalışan bir kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. Göçmen, kıyıda işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Sahil Güvenlik ekipleri, Muğla'nın Milas ilçesi açıklarında lastik botta 5'i çocuk 23 kaçak göçmen ile 1 göçmen kaçakçılığı şüphelisini yakaladı. Kıyıya çıkarılan kaçak göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Antalya'nın Demre ilçesinde, Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yapan ve KKTC'de hakkında yakalama kararı bulunan S.A. yakalandı. S.A., sınır dışı işlemleri için Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Muğla'ya kadar takip edilen botla yasa dışı yollarla Türkiye'ye giren ve KKTC'de yakalama kararı bulunan S.A., Antalya'nın Demre ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Şahıs, sınır dışı işlemleri için Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine teslim edildi.
Vali Aydın Baruş, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde sunum aldı ve personelle sohbet etti.
Seferihisar ve Çeşme'de 13'ü çocuk 50 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik tarafından yakalandı.
Yalova'da İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne yönelik 'Rüşvet', 'İrtikap', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Görevi kötüye kullanma' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan İl Göç İdaresi Müdürü S.S.Ç. ile göç uzmanları Emre K. ve Mesut A.'nın, İranlı 2 kız kardeşi sınır dışı edebilmek için usulsüz şekilde mülakat alarak karar çıkarttıklarına ilişkin mesajlaşmaları ortaya çıktı.
Yunus Çakır, Bilecik İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne atandı. Samet Kamber görevden alındı.
Bodrum'da lastik botu arızalanan 31 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı.
İzmir'de Dikili ve Foça'da toplam 91 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik tarafından yakalandı.
Bodrum açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen lastik bottaki 26 göçmen kurtarıldı.
Muğla'nın Bodrum ve Fethiye ilçelerinde 4 düzensiz göçmen yakalandı, 30'u kurtarıldı.
İzmir'in Çeşme ilçesinde jandarma ekipleri, metruk bir binada yapılan operasyonda Sudan, Senegal, Eritre, Filistin ve Suriye uyruklu toplam 29 düzensiz göçmeni yakaladı. Göçmenlerin yurt dışına çıkmaya hazırlandıkları belirlendi. Yakalanan göçmenler, işlemlerinin ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilirken, olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.
Fethiye açıklarında 15'i çocuk 35 düzensiz göçmen ve 4 kaçakçı yakalandı.
Yalova İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.
İzmir açıklarında 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 50'si yakalandı; toplam 83 düzensiz göçmen tespit edildi.
Bodrum açıklarında,lastik bottaki 43 kaçak göçmen ve 1 organizatör sahil güvenlik tarafından yakalandı.
Yalova'da göç idaresine yapılan rüşvet operasyonunda gözaltı sayısı 9'a yükseldi.
Yalova'da düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı, yabancı uyruklulara usulsüzlük iddiası var.
Bodrum açıklarında 9'u çocuk 43 göçmen ve 1 kaçakçı gözaltına alındı.
Yalova'da İl Göç İdaresi Müdürü ve 7 kişi gözaltına alındı; yolsuzluk iddiaları var.
Göç İdaresi Müdürü ve çalışanlarının gözaltına alındığı soruşturmanın detayları ortaya çıktı.
Yalova'da rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.
İzmir'in Dikili ilçesinde yapılan operasyonda 30 düzensiz göçmen, işlemlerinin ardından teslim edildi.
Muğla'nın Fethiye açıklarında 46 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik tarafından yakalandı.