Hatay Hastanede Gebe Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Hatay Hastanede Gebe Eğitimi

Hastanede gebe eğitimiHATAY'ın İskenderun Devlet Hastanesi bünyesinde hamilelere yönelik normal doğum sürecini sıkıntısız tamamlayabilmeleri için Gebe okulu adı altında uzman ekip tarafından eğitim verilmeye başlandı.

10.10.2017 15:48

Hastanede gebe eğitimi

HATAY'ın İskenderun Devlet Hastanesi bünyesinde hamilelere yönelik normal doğum sürecini sıkıntısız tamamlayabilmeleri için Gebe okulu adı altında uzman ekip tarafından eğitim verilmeye başlandı.

Numune Mahallesi'ndeki Yeni Devlet Hastanesi'nde hamilelere yönelik düzenlenen etkinlikte Seval Kayayurt'un eğitim verdiğini belirten Başhemşire Zübeyde Karakuş 'Gebe Okulu'nun öncelikle gebelerin, başlangıcından itibaren, doğuma kadarki süreci sağlıklı bir şekilde geçirmelerine katkı vereceğini söyledi. Karakuş, "Amacımız bu yolculuğun sağlıklı, korkusuz, stressiz doğum ortamını sağlayarak normal doğuma teşvik etmek. Güzel bir uygulama, yeni başlıyoruz. Bizim de amacımız bu okulun önemini halkımıza duyurmak ve bize yönlendirilmesini sağlamak. Şu an çok güzel bir çalışma başlatmış durumdayız, biz de sonuna kadar destek vereceğiz. Bu süreç gebelerimiz için, anne sütü döneminden loğusalık dönemine, ilk aydan itibaren eğitim almaları konusunda başarılı bir okul diye düşünüyorum, inşallah daha güzel çalışmalara imza atacağız" dedi.

Anne adayları, böyle bir okulun normal doğum korkularını ve ön yargılarını kırmak için çok önemli olduğunu ifade etti.

Hatay Hastanede Gebe Eğitimi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay Hastanede Gebe Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement