Hava-İş'ten THY Yönetimine 3 Nisan'a Kadar Süre - Son Dakika
Güncel

Hava-İş'ten THY Yönetimine 3 Nisan'a Kadar Süre

Hava-İş\'ten THY Yönetimine 3 Nisan\'a Kadar Süre

Hava-iş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, grev kararı alma hakları olduğu halde işverene bir fırsat daha tanıdıklarını söyledi.

28.03.2013 14:16  Güncelleme: 18:02

THY'deki 14 bine yakın çalışanı temsil eden Hava-iş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, grev kararı alma hakları olduğu halde işverene bir fırsat daha tanıdıklarını ve bunun için de 3 Nisan 2013 tarihine kadar kendilerini masa başına davet ettiklerini açıkladı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali, Geliş Katında THY'de işlerine son verildiği için 304 gündür direniş yapan işçilerin olduğu yerde basın açıklaması yapan Atilay Ayçin şunları söyledi:

"Halen uyuşmazlıkta bulunan ve 14 bine yakın üyemizi ilgilendiren THY A.O 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili resmi arabulucu tutanağı, sendikamıza ilgili makamca 25 Mart 2013 tarihinde tebliğ edilmiştir. Bu aşamadan sonra sendikamızın yetkili kurulları 27 Mart Çarşamba günü toplanarak grev kararı asılması ve uygulanması ile ilgili konularda gerekli kararları almak üzere toplandı. Hava-İş sendikası THY A.O. işletmesinde iş huzuru, barışının sağlanması, üyelerinin hak ve menfaatlerinin korunmasını temel amaç edinmiş, süreci sağduyu ve iyi niyetle çözüme ulaştırmak için bugüne kadar iyi niyetle çaba harcamıştır.

Bu nedenle ulusal havayolumuz THY'nin alınacak grev kararı ile oluşabilecek rezervasyon kayıplarını, marka ve imajda oluşacak olumsuzları turizm ve ihracat konusunda yaşanacak sıkıntıları dikkate alarak, THY yönetimini 3 Nisan 2013 tarihine kadar yazılı olarak tekrar masaya oturmaları için çağrı yaptık. Bu uzlaşma davetimiz sonuçsuz kalırsa, sendikamız yönetim kurulu bu tarihte yeniden toplanıp gereken kararı alacaktır."

Atilay Ayçin, "THY Yönetimini uyarıyoruz. Sendikanın bu gün sunduğu görüşme çağrısı fırsatını iyi değerlendirin, şirketi kaosa ve riske atan macera yollarından vazgeçin. Gelin, masada sorunları bütünsel olarak ele alalım ve çözelim" dedi.

Atilay Ayçin'in konuşmasından sonra çalışanlar çalan müziğin eşliğinde halay çektiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hava-İş'ten THY Yönetimine 3 Nisan'a Kadar Süre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement